HAKKARİ'nin Şemdinli ve Yüksekova ilçelerinde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle mahsur kalan 5 kişi, jandarma ekiplerinin operasyonuyla kurtarıldı.
Hakkari İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Şemdinli İlçesi Şapatan Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri, işçiler Veysel Yuka ve Erdal Türkeş'in karakola 800 metre uzaklıkta bulunan bir GSM istasyonuna ait vericinin bakımını yaparken kar ve tipi nedeniyle mahsur kaldıklarını haber aldı. Bunun üzerine, gece yarısı 1'inci İç Güvenlik Timi, işçileri kurtarmak için harekete geçti. Yuka ve Türkeş'in mahsur kaldığı bölgeye ulaşan jandarma timi, beraberinde götürdüğü kıyafet, yiyecek ve içecekleri işçilere verdi. İşçiler ardından Şapatan Jandarma Karakol Komutanlığı'na ulaştırıldı.
Bölgede mahsur kalan Veysel Yuka ve Erdal Türkeş, yoğun kar ve tipiye rağmen kendilerini kurtarmak için seferber olan jandarma ekiplerine teşekkür etti.
DİYALİZ HASTALARINI EVLERİNE JANDARMA ULAŞTIRDI
Hakkari İl Jandarma Komutanlığı Yüksekova Yeniköprü Jandarma Komutanlığı ekipleri de dün akşam saat 18.00'de, ilçenin Bağışlı Köyü yol ayrımında, Oğuz Yoldaş'ın yönetimindeki, içinde iki diyaliz hastası bulunan aracının yoğun kar yağışı nedeniyle mahsur kaldığı bilgisini aldı. Bunun üzerine 1'inci İç Güvenlik Timi hemen harekete geçti. Kurtarma operasyonuyla, hastaneden dönen sürücü ile diyaliz hastaları 60 yaşındaki Behçet Yoldaş ile 40 yaşındaki Şerif Aydın bulundukları bölgeden alınarak kar ve tipi altında Bağışlı Köyü'ndeki evlerine ulaştırıldı.
Evlerine ulaştırılan diyaliz hastaları Behçet Yoldaş ve Şerif Aydın ile sürücü Oğuz Yoldaş da jandarma ekiplerine teşekkür etti.