MARDİN'in Midyat İlçesi Budaklı Köyü'nde 1995 yılında askerler tarafından gözaltına alındıktan sonra bir daha kendilerinden haber alınamayan 4 kişiyle ilgili, Terörle Mücadele Kanunu'ndan (TMK) sorumlu savcılığın yürüttüğü soruşturma kapsamında, Midyat Sulh Ceza Mahkemesi bugün köyde 'Delil tespiti' için keşif yaptı. Mardin İHD Şube Başkanı Erdal Kuzu, talepleri doğrultusunda köyde yapılan keşifte, bazı evlerde o dönüme ait kurşun izleri tespit edildiğini söyledi.
Midyat'ın Budaklı Köyü'nde 4 Mayıs 1995 tarihinde JİTEM elemanları olduğu iddia edilen tarafından gözaltına alındıktan sonra bir daha kendilerinden haber alınamayan ve aynı gün evlerinin ağır silahlarla tarandığı belirtilen Mehmet Emin Atuk, Abdulkadir Demir, Hizni Bilmen ve Şakir Demir ile ilgili bugün Diyarbakır TMK'dan sorumlu savcılığın yürüttüğü soruşturma kapsamında köyde keşif yapıldı. Midyat Sulh Ceza Mahkemesi heyeti ve olay yeri inceleme ekiplerince gerçekleştirilen keşif sırasında köyde Geniş güvenlik önlemleri alındı. Keşif çalışmasına, İHD Mardin Şube Başkanı Avukat Erdal Kuzu ve avukat Hüseyin Cangir de katıldı.
EVLERDE KURŞUN İZLERİ
Köyde 18 yıl önce gözaltıların yaşandığı gece ağır silahlarla tarandığı belirtilen evlerde kurşun izleri aranırken, İHD Mardin Şube Başkanı Avukat Erdal Kuzu, keşif sırasında bazı evlerde kurşun izlerinin görüldüğünü söyledi. Kuzu, 1994- 1996 yılları arasında gözaltına alındıktan sanra bir daha kendilerinden haber alınamayan toplam 13 kişi arasında bulunan 4 kişi için savcılığın talebi ile keşif yapıldığını ve keşif sırasında köyde taranan evlerde JİTEM'in izlerinin arandığını söyledi. Köyde yaklaşık 4 saat süren keşif çalışması tamamlanırken, bulunan delillerin fotoğraf makinesi ve kamera ile kayıt altına alındığı belirtildi.

FA(GG/COŞ)