Arzu KAYA / İSTANBUL, () Eşiyle sorunları olan kadına, "Askerlerim, cinlerim vasıtasıyla sorunlarını çözeceğiz. Eşin eve geri gelecek" diyerek 102 bin lirasını aldığı iddia edilen C.Ö., 3 yıl hapis ve 15 bin lira adli para cezasına çarptırıldı.

KOMŞU İFADE VERDİ
Komşusu aracılığı ile tanıştığı kişinin medyum olduğunu söyleyerek kendisini dolandırdığını iddia eden kadın şikayetçi oldu. Şüpheli hakkında, "Dini inanç ve duygularının istismarı suretiyle nitelikli dolandırıcılık" suçlamasıyla 2 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davanın karar duruşmasında dolandırıldığı iddia edilen kadının komşusu ifade verdi.

HAKİM: ASKERLERİ VARSA ASKERLERİNDEN ALSIN PARAYI, İŞİ BİLİYORLAR
Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, ev kadını, şikayetçi M.C. ve avukatı katıldı. Duruşmada tanık olarak dinlenilen M.C.'nin komşusu F.T, medyum olduğunu iddia eden C.Ö ile M.C.'yi kendisinin tanıştırdığını söyleyerek, "Ağabeyimin hastalığını bildi, kendisine inanmaya başladık. 'Ben bu işleri Allah rızası için yapıyorum' dedi ve emanet olarak benden 2 bin lira istedi, verdim. Verdiğim paraları geri alamadım. Çok enteresan iddiaları vardı. Askerleri varmış. Mustafa, Merve, Gamze gibi isimlerde cinleri varmış. Komşum olan M.C.'nin de amcasının hastalıklarını bildi. Korkularım vardı, bana birilerinin musallat olduğunu söyledi" dedi. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Hayri Kaynar ise "Başkasına sorup bilemez mi? Gitti mi bari korkularınız?" şeklinde soru yöneltti. Tanık F.T. ise "Babacan bir tavrı vardı, güvendik" diye konuştu. Mahkeme Başkanı Kaynar, "Askerleri varsa askerlerinden alsın parayı, sizden neden almış? İşi biliyorlar" dedi.

3 YIL HAPİS VE 15 BİN LİRA ADLİ PARA CEZASI
Duruşmada mütalaasını sunan Cumhuriyet Savcısı, sanık C.Ö.'nün kendisini M.C.'ye medyum olarak tanıttığını, M.C.'nin eşi ile olan sorunlarını çözeceğini ve bunun karşılığında 2 bin lira nakit para aldığını ifade etti. C.Ö.'nün M.C.'den kredi kartları aldığını da belirten savcı, kredi kartlarından 100 bin liraya yakın harcama yapılmasına rağmen bu paranın müştekiye geri ödenmediğini kaydetti ve sanığın "Dini inanç ve duygularının istismarı suretiyle nitelikli dolandırıcılık" suçundan cezalandırılmasını talep etti.
Mahkeme, sanık C.Ö.'nün "Dini inanç ve duygularının istismarı suretiyle nitelikli dolandırıcılık" suçunu işlediğini belirterek 3 yıl hapis ve 15 bin lira da adli para cezasına çarptırılmasına hükmetti.

KENDİSİNİ MEDYUM OLARAK TANITTI
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede, geçen yıl Şubat ayında 42 yaşındaki M.C.'nin eşi ile arasında sorunlar olduğu, komşusu aracılığıyla C.Ö (39) ile tanıştığı belirtildi. İddianameye göre, C.Ö, kendisini medyum olarak tanıtarak, içindeki sıkıntı ve olumsuzları giderebileceğini, eşiyle arasındaki sıkıntıyı çözeceğini ve eşini ilgi duyduğu kişiden soğutup birbirlerine yakınlaştıracağını söyledi. Kadından 2 bin lira nakit para alarak Ordu'ya giden medyum, 4 kredi kartından 100 bin liraya yakın nakit para çekti. M.C ise kadının kendisine kredi kartlarını verdiğini, kartlardan 60 bin lira kullandığını ve bu parayı ödeyeceğini ifade ederek suçlamaları kabul etmedi. C.Ö hakkında "Dini inanç ve duygularının istismarı suretiyle nitelikli dolandırıcılık" suçlamasıyla 2 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.