BURSA’da, geçen Ekim ayında medyum 67 yaşındaki İsmet Halit Kayaokay’ı boğarak öldürüldükten sonra cesedini toprağa gömdükleri suçlamasıyla tutuklanan eşi 30 yaşındaki Serap Kayaokay ve sevgilisi 43 yaşındaki Nuh Yılmaz'ın yargılanmasına devam edildi. Mahkeme heyeti, olay sonrası Serap Kayaokay'ın ayakkabıların içine sakladığı cep telefonları ile yapılan görüşme kayıtlarının incelenmesine karar verdi.
Merkez Yıldırım İlçesi'nde geçen yıl Ekim ayında meydana gelen olayda, medyumluk yapan İsmet Halit Kayaokay, iddiaya göre eşi Serap Kayaokay ve eşinin Adana'da yaşayan sevgilisi Nuh Yılmaz tarafından evinde öldürüldü. Şüpheliler, 25 bin lirasını aldıkları İsmet Halit Kayaokay'ın cesedini, Demirtaş Barajı yakınlarında toprağa gömdü. Olay, eşinden günlerdir haber alamadığını söyleyen ve çelişkili ifadeler veren Serap Kayaokay'ın telefonlarının, savcılık tarafından dinlenmesi sonucu ortaya çıktı. Polis, Kayakoy'ı Bursa'da, sevgilisini ise Adana'da yakaladı. Adliyeye çıkartılan 2 şüpheli, tutuklanarak cezaevine konuldu.
Haklarında Bursa 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'kasten adam öldürmek' ve 'nitelikli yağma' suçlarından ömür boyu hapis ve 15'er yıl hapis cezası istenen tutuklu sanıklar Serap Kayaokay ve Nuh Yılmaz'ın yargılanmasına devam edildi. Sanıklardan Serap Kayaokay, daha önce verdiği ifadede, eşinin kıskançlık yüzünden kendisini sürekli dövdüğünü iddia edip, "Şiddete maruz kaldığım zaman Adana'daki ailemin yanına gidiyordum. Bir gün arkadaşım A.Y.'den telefonumu alan Nuh Yılmaz beni telefonla aradı. Onunla arkadaş olduk. Daha sonra beni ailemin yanından alan İsmet Halit ile Bursa'ya döndük. Ancak Nuh ilişkimizi sürdürmek istedi. Bana, kocamı öldüreceğini söyledi. Bursa'ya geldi. Beni ve çocuklarımı ölümle tehdit etti. Evin kapısını açık bırakmamamı istedi. Elindeki kablo ile kocamı boğdu. Sonra cesedi otomobile koydu. Aracı benim sürmemi istedi" diye ifade vermişti. Serap Kayaokay bugünkü duruşmada da ifadesini tekrarlarken, diğer sanık Nuh Yılmaz da cinayeti Serap Kayaokay'ın işlediğini ve kendisinin sadece cesedin taşınmasına yardım ettiğini söyledi.
Mahkeme heyeti, cinayet sonrası İsmet Halit Kayaokay'ın evindeki ayakkabıların içersinde bulunan Serap Kayaokay'a ait cep telefonları ile yapılan görüşmelerin incelenmesi için duruşmayı ertelerken, sanıkların tutukluluk durumlarının devamına karar verdi.

HT(FK/SS) (FOTOĞRAFLI)