BURSA'da öldürüldükten sonra toprağa gömülen 67 yaşındaki medyum İsmet Halit Kayaokay cinayetinde, ilk kez hakim karşısına çıkan eşi tutuklu sanık 29 yaşındaki Serap Kayaokay ve sevgilisi 42 yaşındaki Nuh Yılmaz, suçu birbirlerinin üzerine attı.
Olay, Merkez Yıldırım İlçesi'nde geçen yıl Ekim ayında meydana geldi. 'Medyum' olarak tanınan İsmet Halit Kayaokay'ın kayıp olduğunu söyleyen eşi Serap Kayaokay, polis merkezine başvurdu. Polis, çelişkili ifade veren Serap Kayaokay'ı takibe aldı. Savcılıktan alınan izin ile cep telefonu dinlenen Serap Kayaokay'ın, Adana'da oturan ve sevgilisi olduğu belirtilen Nuh Yılmaz ile eşini öldürüp gömdüğü tespit edildi. Polis ekipleri Serap Kayaokay'ı Bursa'daki evinde, Nuh Yılmaz’ı ise Adana'da gözaltına alıp Bursa'ya getirdi.  Her iki şüphelinin ifadesinin ardından, İsmet Halit Kayaokay’ın cesedi Demirtaş Barajı yakınlarında toprağa gömülmüş halde bulundu. Sevk edildikleri adli mercilerce tutuklanarak cezaevine gönderilen sanıkların ayrıca cinayetin ardından İsmet Halit Kayaokay’ın 25 bin lirasını aldıkları iddia edildi.
İsmet Halit Kayaokay'ı öldürdüğü öne sürülen sanıkların yargılanmasına Bursa 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı. Yapılan ilk duruşmaya haklarında, ‘Kasten adam öldürmek’ ve ‘Nitelikli yağma’ suçlarından ağırlaştırılmış ömür boyu ve 15'er yıla kadar hapis cezası istenen tutuklu sanıklar Serap Kayaokay ve Nuh Yılmaz hazır bulundu.
”BU GECE GELİP EŞİNİ ÖLDÜRECEĞİM”
Duruşmada, eşinin kıskançlık yüzünden zaman zaman kendisini döverek yaraladığını ifade eden Serap Kayaokay, “Şiddete maruz kaldığım zaman Adana’daki ailemin yanına gidiyordum. Bir gün Nuh Yılmaz beni telefonla aradı. Telefonumu daha önce Adana’ya geldiğimde arkadaşlık yaptığım A.Y.’den aldığını söyledi. Kendisiyle arkadaş olduk. Daha sonra eşimle Bursa’ya döndük. Ancak Nuh Yılmaz beni sürekli arayıp kocamdan ayrılmamı söyleyip tehdit ediyordu. Olaydan haberdar olan eşim bana ‘Nuh’u eve çağır. Onu öldüreceğim’ dedi. Nuh’a durumu anlattım. Bir süre sonra Nuh beni aradı. “Kapıyı açık bırak. Bu gece gelip eşini öldüreceğim” dedi. Ben kabul etmedim. Ancak beni ve çocuğumu ölümle tehdit etti” diye konuştu.
Olay günü evin kapısını korkudan açık bıraktığını ifade eden Kayaokay ifadesini şöyle sürdürdü:
“Nuh gece eve geldi. Elinde ve cebinde bıçak vardı. Beni tehdit etti. Korkudan eşimin olduğu odayı gösterdim. Daha sonra çocuğumun yanına gittim. Ardından eşimin öldüğünü gördüm. Nuh cinayeti, gösterdiği elindeki kablo ile işlediğini bana söyledi. Daha sonra battaniyeyle cesedi arabaya koydu. Aracı benim kullanmamı istedi. Daha sonra eşimi boş bir araziye gömdü."
”KOCAMIN İŞİNİ BİTİRDİM GEL BANA YARDIMCI OL”
Mahkemede söz alan Nuh Yılmaz ise, Serap Kayaokay’la olaydan 6 ay önce tanıştığını söyledi. Yılmaz, “Serap beni telefonla aradı. Bana ‘Eşimin işini bitirdim. Gel bana yardımcı ol’ dedi. Eve gittiğimde kapıda Serap’ı gördüm. Ben odaya girdiğimde İsmet Halit ölmüştü. Sonra Serap’ın getirdiği battaniyeyle cesedi taşıdık. Daha sonra Çöplük mevkiinde açtığım çukura cesedi gömdük” dedi.
Duruşmaya müşteki olarak katılan maktul İsmet Halit Kayaokay’ın çocukları da sanıklardan şikayetçi olduklarını söylediler. Bu arada ifadelerin ardından salonda bulunan İsmet Halit Kayaokay'ın yakınları, tutuklu sanıklara saldırmak istedi. Polis ve jandarma ekiplerinin müdahalesinin ardından öfkeli kalabalık sakinleştirilerek Adalet Sarayı dışına çıkartıldı. Mahkeme heyeti duruşmayı eksiklerin giderilmesi için erteledi.