BURSA'da eşi ve eşinin 50 yaşındaki sevgilisi tarafından öldürüldükten sonra toprağa gömüldüğü öne sürülen 67 yaşındaki medyum İsmet Halit Kayaokay cinayetinin ardından iki şüphelinin Kayaokay'ın 25 bin TL’sini gasp ettiği ortaya çıktı. Olayın ardından tutuklanan Kayaokay'ın eşi, 29 yaşındaki Serap Kayaokay ile sevgilisi 42 yaşındaki Nuh Yılmaz hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu ve 15'er yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.
Olay, Merkez Yıldırım İlçesi'nde geçen Ekim ayında meydana geldi. Medyum İsmet Halit Kayaokay'ın kayıp olduğunu söyleyen eşi Serap Kayaokay, polis merkezine başvurdu. Polis, çelişkili ifade veren Serap Kayaokay'ı takibe aldı. Savcıktan alınan izin ile cep telefonu dinlenen Serap Kayaokay'ın, Adana'da oturan ve sevgilisi olduğu belirtilen Nuh Yılmaz ile eşini öldürüp gömdüğünü saptandı. Polis ekipleri Serap Kayaokay'ı Bursa'daki evinde sevgilisi olduğu iddia edilen Nuh Yılmaz ise Adana'da gözaltına aldı. Yapılan sorguda cinayeti itiraf ettiği belirtilen Serap Kayaokay, ifadesinde, şöyle dedi:
"Kocam beni sürekli dövüyordu. 6 ay önce kendisinden şikayetçi oldum. Mahkeme hakkında ‘Evden uzaklaştırma kararı’ verdi. Onun yerine evden ayrılıp, Adana'daki ailemin yanına gittim. Burada, Nuh Yılmaz ile tanıştık ve birlikte olduk. Geçen ay eşim bana telefon açıp, özür diledi. Ben de kabul ettim. Adana'dan beni alıp Bursa'ya getirdi. Fakat ben Nuh ile görüşüyordum. Arkadaşının otomobili ile Bursa'ya gelen Nuh, evimin önünde beni cep telefonu ile aradı. Kapıyı açıp onu içeri aldım. Sonra kendisi, kocamı boğarak öldürdü. Cesedini birlikte evden çıkartıp Demirtaş Barajı yakınlarında toprağa gömdük. Dikkat çekmemek için bir gün sonra polise gidip, eşimin gece yarısı evden ayrıldığını söyledim."
Polis, daha sonra Demirtaş Barajı yakınlarında yaptığı aramada İsmet Halit Kayaokay'ın toprağa gömülü cesedini çıkartıp, Adli Tıp Kurumu morguna götürdü. Adliyeye sevk edilen Serap Kayaokay ile Nuh Yılmaz tutuklandı. Yapılan soruşturma sırasında şüphelilerin, öldürdükleri İsmet Halit Kayaokay'ın 25 bin lirasını aldıkları ortaya çıktı. İbrahim Tatlıses'in de Şanlıurfa'dan tanıdığı İsmet Halit Kayaokay'ı, ölümünden bir süre önce Bursa'ya geldiğinde ziyaret edip görüştüğü belirtilmişti.
AĞIRLAŞTIRILMIŞ ÖMÜR BOYU HAPİS İSTEMİ
Tutuklu sanıklar hakkında Cumhuriyet Savcığı'nca yürütülen soruşturma tamamlandı. Haklarında ‘Kasten adam öldürmek’ ve ‘Nitelikli yağma’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu ve 15'er yıla kadar hapisleri istenen şüpheliler, önümüzdeki günlerde Bursa 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başlanacak.