Ali AKSOYER/İSTANBUL() 1 MAYIS nedeniyle Mecidiyeköy’de başlayan olaylar sırasında çok sayıda kişi gözaltına alındı. Yaklaşık 4 saat süren olaylar sırasında polis gaz kullanırken, göstericiler taş ve sapanla misket attı. Olaylar sırasında toplanan bazı vatandaşlar ise polisin yaptığı gözaltlıları alkışlarla protesto ettiler. Bazı vatandaşların ise polisin attığı alüminyum gaz fişeği kapsüllerini topladığı gözlendi.

Mecidiyeköy’de 1 Mayıs nedeniyle yaşanan olaylar saat 09.30 sıralarında başladı. Büyükderece caddesini kullanarak gelen kalabalık bir grup, polisin barikatını aşarak Taksim’e doğru ilerlemek isteyince çatışma çıktı. Polisin biber gazı kullanmasıyla geri çekilen grup, taş ve misket atarak karşılık verdi. Daha sonra Mecidiyeköy ara sokaklara kayan olaylar yaklaşık 4 saat sürdü. Göstericiler zaman zaman çöp konteynırları ve çevrede buldukları eşyalarla barikatlar kurarak yol kapatıp ateşe verdi. Bu barikatlar Toma araçlarıyla yollardan kaldırıldı.

GÖZALTILARA ALKIŞLI PROTESTO
Olaylar sırasında çok sayıda kişinin gözaltına alındığı. Gözaltına alınan kişilerin araçlara bindirilerek polis merkezlerine gönderilmesi sırasında bazı vatandaşlar toplanarak alkışlı protesto yaptı.

Öte yandan yaşanan olaylar sırasında bazı vatandaşlarda polisin kullandığı biber gazı kapsüllerini topladıkları görüldü. Alüminyum olan gaz fişeği kapsüllerini satmak için topladıklarını söyleyen bir vatandaş “Geçen sene de bu işten iyi para kazanmıştım. Alüminyum kovanları kilosu 7 liradan satıyorum.” dedi.
Mecidiyeköy ara sokaklara grupların dağılmasıyla bölgede tansiyon düştü.
(BB) (FOTOĞRALI)