Hüseyin TÜCCAR- BURSA, () - MAZLUMDER Bursa Şubesi üyeleri, son dönemde ülke gündemine oturan dinlemelerle ilgili olarak, 'hukuksuz dinleme yapanlar' hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundur.
Mazlumder Bursa Şube Başkanı Avukat Şakir Çalışkan, dernek yönetiminde görev alan arkadaşlarıyla birlikte bugün adliye sarayı önünde basın toplantısı düzenledi. İşadamı, siyasetçi, gazeteci, yazar ve sivil toplum kuruluşu yöneticilerinin telefonlarının hayali bir terör örgütü kapsamında dinlendiğini öne süren Şakir Çalışkan şöyle dedi:
"Basında çıkan ve çok sayıda kişinin isim ve telefonlarının yayınlanmasıyla birlikte Bursa’da da dernek üyesi 6 arkadaşımızın hukuk dışı dinlendiği ortaya çıkmış oldu. Dinlemelerin başka amaçlarda kullanılıp kullanılmadığının tespiti, özel hayatın gizliliği, kişi hürriyeti ve güvenliği ihlal edilmiştir."
Dernek Başkanı Şakir Çalışkan, yasanın verdiği imkanları ve adli sistemi kullanarak sözkonusu ihlalleri gerçekleştiren tüm adli ve idari kamu görevlileri hakkında, gerekli adli ve idari soruşturmaların derhal başlatılmasını istediklerini söyledi.
Muzlumder Bursa Şube Başkanı ve arkadaşları daha sonra, yapıldığı öne sürülen usulsüz dinlemeler nedeniyle savcılığa suç duyurusu dilekçesi verdi. 
HT(FK/COŞ) (FOTOĞRAFLI)