BURSA'da geçen Ocak ayında tarlasına marul çalmaya geldikleri gerekçesiyle pompalı tüfekle ateş eettiği 2 kişiden 40 yaşındaki Muharrem Alkış’ı öldürdüğü suçlamasıyla tutuklanan 54 yaşındaki Necdet Duru’nun yargılanmasına devam edildi. Mahkeme heyeti, olayın meydana geldiği marul tarlasında keşif yapılmasına karar verdi.
Merkez Osmangazi İlçesi İsmetiye Köyü’nde tarlasına ektiği marulların sürekli çalınması nedeniyle 15 gündür geceleri arazisinde nöbet tutan Necdet Duru, geçen 20 Ocak gecesi 2 kişinin tarlasına girdiğini fark etti. Hırsız olduğunu zannettiği kişilere doğru giden Duru, kendisine ateş açıldığını öne sürerek, pompalı tüfekle karşılık verdi. Necdet Duru daha sonra bir kişiyi vurduğunu çıkardığı ses üzerine anlayınca, oğlunu telefonla arayarak tarlasına giren hırsızı vurduğunu söyledi. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine gelen ambulans tarafından Şevket Yılmaz Eğitim Ve Araştırma Hastanesi’ ne kaldırılan Alkış, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.
Olaydan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Necdet Duru’ya Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 'kasten adam öldürmek' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Aynı davada, öldürülen Muharrem Alkış’la birlikte marul tarlasına gelen ve ateş ettiği iddia edilen tutuksuz sanık Sadık Can hakkında da 'yaralamaya teşebbüs'ten 3 ile 10 yıl arasında hapis cezası istendi.
Dün yapılan duruşmada tanık olarak dinlenen polis memuru, "Biz olay yerine gittiğimizde yaralı halde olan iki kişiye sağlık görevlileri ambulans içinde müdahale ediyordu. Sanık ise ateş ettiği tüfek ile bir ağaca dayanmış duruyordu, Olay yerinde yaptığımız araştırmada yerde 5 dolu av tüfeği fişeği vardı. Ancak yerdeki fişeklerle olayda kullanılan tüfeğin çapı birbirinden farklıydı" dedi.
Duruşmada söz alan sanık avukatı Cem Fırat, öldürülen Muharrem Alkış'ın arkadaşı olan Sadık Can'ın, müvekkilimin tarlasına hırsızlık amacı ile geldiğini itiraf ettiğini belirtip, "Bir ay içersinde tarlasında dört kez marol hırsızlığı yaşanan müvekkilimin yönünde, meşru müdafaa şartları oluşmuştur. Yaklaşık 10 bin lira zarara uğramıştır. Bu tutar müvekkilimin yıllık kazancından bile fazladır. TCK’nun 25 maddesine göre, sanığın tahliyesine karar verilmesi istiyoruz" dedi.
Duruşmada Muharrem Alkış’ın eşi 43 yaşındaki Nazife Alkış, eşinin öldürülmesiyle evine ateş düştüğünü kaydederek, sanığın cezalandırılmasını istedi.
Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına, olayın tam olarak anlaşılabilmesi için tanıkların da hazır bulunacağı marul tarlasında keşif yapılmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.

HT(FK/SS) (FOTOĞRAFLI)