MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde, sivil toplum örgütlerinin oluşturduğu 'Milli Merkez' adı altındaki grup, Soma'da yaşamını yitiren maden işçileri için anma eylemi düzenledi. 'Emek şehitleri ölümsüzdür' ve 'Sözün bittiği yerdeyiz' yazılı pankart açan grup, basın açıklaması okuyarak oturma eylemi yaptı.
Milli Merkez adı altında sivil toplum örgütleri ve dernek temsilcilerinden oluşan yüz kişilik grup, bugün Marmaris Atatürk Caddesi'nde bulunan Atatürk Anıtı önünde biraraya geldi. Ellerinde 'Emek şehitleri ölümsüzdür' ve 'Sözün bittiği yerdeyiz' yazılı pankart ve madencilerin fotoğrafları bulunan grup, Soma İlçesi'ndeki kazada yaşamını yitiren maden işçileri için saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı'nı okudu.
Grup Adına Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Marmaris Temsilcisi Baransel Alper yazılı basın açıklamasını okudu. Hükümeti ve Bakanları ağır dille eleştiren Alper, "Bu acılı günde söylenecek o kadar söz var ki konuşmakta güçlük çekiyoruz. İşçilerimizi ölüme gönderenlerin, saati 5 liraya çalıştırıp, ölümlerine ise kader diyenlerin, inanıyoruz ki bu dünyada ve ahirette iki yakaları bir araya gelmeyecek. Önce iş güvenliği deyip, sonra yapılan incelemelerde 'İşletmede kusur yoktur' diyerek, madenin işletilmesine devam etmesini sağlayanların kimler olduğunu bütün Türkiye biliyor. Bu bir iş kazası değil, cinayettir. Cinayetin zanlıları ortadadır. Bir avuç kömür için bir ömür verenlerin mekanları cennet, ruhları şad olsun" dedi.
Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı anmada grup, bir saat sessiz oturma eylemi yaptı. Grup, daha sonra polis gözetiminde herhangibir olay yaşanmadan dağıldı.

AG(İÖ/AAA)(FOTOĞRAFLI)