ÇANAKKALE VALİSİ: 105 YARALI VAR
Çanakkale Valisi Ahmet Çınar depremle ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"Gökçeada'da 22 saniye süren bir deprem meydana geldi. Depremin, öğle saatlerinde, olması ve havanında güzel olması nedeniyle insanların dışarıda olduğu bir zaman dilimine rastlaması bir şanstı. Panik kaynaklı cana yönelik yaralanmalar bu nedenle daha az oldu. Tek tesellimiz bu. İlçelerden bilgi alıyoruz. Tüm bölgelerdeki çalışmalarımız sürüyor. İki helikopter de havadan il genelinde uçuş yaparak binalarda bir yıkım olup, olmadığı konusunda tespit yapıyor. Can kaybı şu ana kadar yok. 6.5 şiddetinde deprem eski ve dayanıksız binalarda hasar meydana getirdi. Şu ana kadar ilçelerde 55, il merkezinde 50 olmak üzere 105 yaralı var. Bunlar panik nedeniyle meydana gelen yaralanmalar. Depremin merkezi olan Gökçeada'da da eski binalarda kısmen yıkılmalar var. Yenice'de Devlet Hastanesi'nde çatlaklar var. Bu gece evlerine girmek istemeyenler olacak. Binalarında hasar olanlar evlerine girmesin. Çadır ihtiyacı olanların bu taleplerin karşılamaya hazırız."
KEŞAN’DA YAŞANAN PANİK GÜVENLİK KAMERALARINDA
Deprem sırasında yaşanan panik Edirne’nin Keşan İlçesi’nde işyerlerinin güvenlik kameralarına yansıdı. Güvenlik kameralarındaki görüntülerde depremin olduğu sırada işyerlerinde alışveriş yapan vatandaşlar panikle kendilerini dışarı atıyor.
Depremin şiddetiyle bir kuyumcu tezgahı çekmecesinin açılması ise dikkat çekiyor.
KEŞAN'DA YARALI SAYISI 21’E YÜKSELDİ
Deprem sırasında paniğe kapılıp pencerelerden atladıkları gerekçesiyle Keşan’da hastanelere başvuranların sayısı ise 21’e yükseldi. Doktorlar, yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığını söyledi.
CAMİNİN İKİ MİNARESİ ZARAR GÖRDÜ
Edirne'de depremden korkan 8 aylık hamile Neslihan Türkeri erken doğum riski nedeniyle hastaneye geldi. 
Öte yandan Tekirdağ'da Selimiye Camii'nden minarenin üst bölümünün yıkılmasından sonra, Banarlı Mahallesi'ndeki caminin de iki minaresi deprem nedeniyle hasar gördü.
Ersan KÜÇÜKKURU-Ünsal YÜCEL/ ÇANAKKALE- KEŞAN(Edirne),()


ÜY(LK)BG(İÖ/AAA)(FOTOĞRAF)