VALİ: "CAN KAYBI YOK"
Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, depremin 22 saniye kadar sürdüğünü ve ilde panik yarattığını söyledi. Vali Çınar, "Kaymakamlarla görüşmelerimiz yaptık. Kriz merkezi oluşturduk. Bütün bilgiler dahilinde can ve mal kaybı olmadığına yönelik bir durum var. Fakat bu deprem halidir, çürük ve dayanıksız yapılarda hasar meydana gelecektir. Birkaç vatandaşımızın panik yaparak atladığı için yaralananlar var. Kırıkları var. Kontrollerimiz hasar tespit çalışmalarımız sürüyor. Hava güzel ve insanlar dışarıdaydı. Acil bir durum yok. Panik havası da dağılacaktır. İnşallah can mal kaybı haberleri de gelmez" dedi.
GÖKÇEADA'DA KISMEN YIKILAN BİNALAR VAR
Çanakkale Saros Körfezi açıklarında meydana gelen depremin merkez üssüne en yakın yerleşim yeri olan Gökçada'nın Belediye Başkanı Ünal Çetin, adada kısmın yıkılan, zarar gören evler bulunduğunu, ancak can kaybı olmadığını söyledi. Başkan Çetin, "Münferit  yaralanmalar var. İlk müdahaleler yapıldı. Yıkılan zarar gören evlerimiz var. Bu akşam itibarıyla kalınmasında sakınca görülen evler için önlem alıyoruz. Yaralılardan hayati tehlikesi olan yok. Şu an insanlarımız sokaklarda ve tedirgin" dedi.
ATLAYANLAR YARALANDI
Deprem sırasında paniğe kapılıp pencerelerden atladıkları gerekçesiyle Şarköy’de 5, Tekirdağ’da 4, Edirne'nin Keşan İlçesi'nde de 4 kişi yaralandı. Edirne'de inşaatın altında depreme yakalanan 1 kişi de başına tuğla düşmesi sonucu yaralandı.
Tekirdağ'ın Hayrabolu İlçesi'nde Huzurevi'nun duvarlarında da çatlaklar oluştu. Ayrıca Tekirdağ Selimiye Camii'nin minaresinin alem kısmı da yıkıldı.
Yalova'da da deprem sırasında dershanede bulunan ve kendini dışarı atan bazı öğrenciler baygınlık geçirince, kendilerine öğretmenleri müdahale etti. Yalovalılar depremin korkusu nedeniyle uzun süre ev ve işyerlerine giremediler.

(AAA)(FOTOĞRAFLI)