Fatih KARAÇALI/ADANA, () - ADANA'da marketten peynir ve kahve çalan 24 yaşındaki Tahir Pınarbaşı, "Bir yıldan beri işsizdim, utancımdan kimseden para isteyemeyince çaldım" dedi.
Merkez Seyhan İlçesi'nin Yenibaraj Mahallesi'nde devreyi gezen Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, Tahir Pınarbaşı'nın Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi önünde elinde koli ile yürüdüğünü gördü. Tahir Pınarbaşı'nın tedirgin hareketlerinden şüphelenen ekipler, kontrol etmek istedi. Polisin 'dur' uyarısı üzerine Pınarbaşı elindeki koliyi atıp kaçmaya başladı, kısa süren kovalamacanın ardından yakalandı. El koyulan koliden ise 700'er gramlık 10 paket kaşar peynir ile 15 kavanoz granül kahve çıktı. Gözaltına alınan Tahir Pınarbaşı'nın elindeki karton kutudaki malzemelerin, çalıntı olduğu anlaşıldı.
Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusunda yaklaşık bir yıldır işsiz olduğunu ileri süren Pınarbaşı, "Zor durumda kaldım. İşsizlik canıma tak etti. Kimseden borç para da isteyemedim. Ben de sonunda hırsızlık yapmaya karar verdim" diye konuştu.
Sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen Pınarbaşı tutuklandı.

FOTOĞRAFLI