Nezir GÜNEŞ/ MARDİN,()-MARDİN Valisi Mustafa Taşkesen, dün akşam Dargeçit İlçesi'nde jandarma güvenlik noktasına açılan taciz ateşinde özel harekat polis memuru 44 yaşındaki Fuat Zengin'in yaralandığını açıkladı.
Mardin'in Dargeçit İlçesi'nde, Batman'ın Hasankeyf İlçesi'nde yapılan Ilısu Barajı'nı protesto etmek için BDP'liler, Ilısu Baraj çevre yolunda çadır kurup protesto eylemi başlattı. Eylem sürerken polis ve jandarma ekipleri bölgede önlem aldı. Güvenlik güçlerinin önlem aldığı bölgeye uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Açılan ateşte, Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Fuat Zengin yaralandı.
Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Vural Erol ile bugün olayla ilgi gazetecilere açıklamada bulundu. Taşkesen, olayın önce teröristlerin jandarma güvenlik noktasına taciz ateşi açması ile başladığını belirterek, şöyle dedi:
"Dün saat 19.30 sıralarında önce jandarma birimlerimize Dargeçit‘in hemen çıkışındaki jandarma güvenlik noktasına bir taciz ateşi açılıyor. Ondan sonra bölgeye giden polis hareket özel harekat timlerimize yine uzaktan dışardan ateş açmak suretiyle bir yaralanma söz konusu oldu. Kendisnie önce Midyat Devlet Hastanesi'nde ilk müdahaleden sonra helikopterle Diyarbakır’a kaldırdık. Burada tedavisi devam ediyor sağlık durumu iyi. Kendisine sizin aracılığınızla geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bölgede operasyonlar mutad olduğu üzere her zaman operasyonlar var. Olayla ilgili olarak herhangi bir gözaltı bulunmamakla birlikte soruşturma devam ediyor."

(FOTOĞRAFLI)