MARDİN'in Kızıltepe İlçesi'ne bağlı Akçapınar Köyü'nde, bugün Hate ve Belloi aşiretleri arasında kum ocağı yüzünden çıkan silahlı kavgada, Mehmet Duyan ve Adnan Duyan yaşamını yitirirken, 13 kişi de yaralandı.
Kızıltepe İlçesi'ne bağlı Akçapınar Köyü yakınındaki Hate aşiretine mensup Duyan Ailesi'ne ait ruhsatlı silis kum madeninden kum çeken araçların köylüler tarafından engellenmesi yüzünden daha önce başlayan gerginlik, bugün silahlı kavgaya dönüştü. Belloi aşiretine mensup Akçapınar Köylüleri, bugün sabah saatlerinde, kum ocağına gitmek isteyen araçların yolunu keserek engellemek istedi.
Ocağa gitmek isteyen araç sürücüleri ile köylüler arasında başlayan tartışma, silahların da kullanıldığı kavgaya dönüştü. Kavgada ilk belirlemelere göre 2'si ağır 15 kişi silahla yaralandı. Yaralılar Kızıltepe ve Mardin'deki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.
Mardin Devlet Hastanesi'ne kaldırılan ve durumu ağır olan 29 yaşındaki Mehmet Duyan doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Durumu ağır olan Adnan Duyan da, Diyarbakır'daki hastaneye götürülürken, yolda yaşamını yitirdi. Ölüm haberinin duyulması üzerine Kızıltepe ve Mardin Devlet Hastanesi'ne gelen yaralı yakınları sinir krizleri geçirdi.
CHP Mardin İl Başkanı Mahmut Duyan'ın da yeraltığı Hate Aşireti ve Belloi Aşireti arasında çıkan silahlı kavga nedeniyle olayların daha da büyümemesi için Kızıltepe ve Mardin'de sıkı güvenlik önlemleri alındı. Akçapınar Köyü'ne gelen jandarma ekipleri, giriş-çıkışları kontrol altına alıdı. Silahlı çatışmanın yaşandığı bölgede jandarma olay yeri inceleme ekipleri çalışmalarını yaparken, soruşturma sürüyor.

MAD(GG/AAA)(FOTOĞRAF)