İZMİR’in Buca İlçesi’nde, iki ay önce mankenlik ajansına yaptığı başvurudan olumlu yanıt alan 19 yaşındaki Yasin Nikbay, çalıştığı kuaför dükkanında 'Jamaika' olarak bilinen uyuşturucu haptan içtikten sonra fenalaştı. Hastanede 11 gün süren yaşam savaşını kaybeden Nikbay'ın annesi Perihan Nikbay, uyuşturucuya isyan etti; oğlunun güzel ve eğlenceli yaşam vaadiyle uyuşturucuya alıştırıldığını belirterek sorumluların bulunmasını istedi.
Şirinyer semtindeki bir kuaförde çalışan 19 yaşındaki Yasin Nikbay, geçen 3 Mart'ta işyerinde patronu, çalışma arkadaşları ve müşterilerin bulunduğu sırada 'jamaika' olarak adlandırılan bonzai türü uyuşturucu haptan içti. Bir süre sonra, müşterisinin saçlarıyla ilgilenirken fenalaşan Nikbay, baygınlık geçirerek yere düştü.
20 DAKİKA AYILMASI BEKLENMİŞ
Birlikte uyuşturucu hap içtikleri ileri sürülen arkadaşları, Yasin Nikbay’ı 20 dakika süreyle ayıltmaya çalıştı. Ancak Nikbay’ın kendisine gelmemesi üzerine çağırılan ambulansla, Buca Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada duran kalbi tekrar çalıştırılan Nikbay, Özel Tınaztepe Hastanesi'ne sevk edildi. Burada 11 gün yoğun bakım ünitesinde yaşam savaşı veren Yasin Nikbay, doktorların çabalarına rağmen hayatını kaybetti.
ANNENİN İSYANI
Yaklaşık iki ay önce mankenlik ajansına yaptığı başvurunun kabul edilmesinin ardından büyük sevinç yaşayan, ancak maddi durumunu düzeltmek için de kuaförde çalışmaya devam eden Yasin Nikbay’ın cesedi, nöbetçi savcının incelemesinin ardından otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. İlk otopsi sonucuna göre uyuşturucu hap kullandığı için hayatını kaybettiği belirlenen Nikbay, ailesinin gözyaşları arasında dün Buca Gökdere Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurlandı.
Eşini 2003 yılında iş kazasında kaybeden Perihan Nikbay, oğlunun acı haberiyle yıkıldı. Oğlunun iyi ve eğlenceli yaşam vaadiyle kandırıldığını ve uyuşturucuya alıştırıldığını söyleyen Perihan Nikbay, “Ben eşimi kaybettikten sonra çocuklarımı zorlukla büyüttüm. Daha 18 yaşında olan kızım kanser tedavisi görüyor. Şimdi de oğlumun acısını yaşıyorum. Onu kandırdılar. O spora başladığı için sigarayı bile bırakmayı düşünen bir gençti. Onu arkadaşları bu zehire alıştırdı. Ben olayın ardından polisin soruşturma yapmasını bekledim ama henüz benden bilgi bile almadılar. Savcıya da polise de şikayetci oldum. Oğlumun ölümüne neden olan bu kişilerin bulunarak cezalandırılmasını istiyorum” dedi.
Savcılığın ve polisin de annenin şikayeti üzerine soruşturma başlattığı bildirildi.

TY (AÖ/AAA)(FOTOĞRAF)