MANİSA’da, İstanbul Taksim Gezi Parkı direnişçilerine destek vermek amacıyla, geçen ağustos ayında eylem yapan 183 kişinin yargılanmasına başlandı.
Manisa 3’üncü Asliye Ceza Mahkemesi duruşma salonunun küçük olması nedeniyle 183 kişinin, 38’er kişilik gruplar halinde yargılanacağı belirtildi. 'Kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme, yönetme, bunların hareketine katılma. Kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama' suçlamalarıyla, haklarında 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istenen sanıkların ilk duruşmasına 12 avukat girdi. İlk duruşmada sanıkların ifadeleri alındı.
Duruşma başlamadan önce, Manisa Emek ve Demokrasi Platformu’na üye çeşitli sivil toplum örgütlerinden ve odalardan yaklaşık 100 kişi Adliye Sarayı’nın önüne geldi. Grup 'AK Parti’ye teslim olmayacağız', 'Her yer Gezi her yer direniş', 'Bu daha başlangıç, mücadeleye devam' sloganları attı, şarkılar eşliğinde halay çekti. Grup Adliye Sarayı’nın önüne Gezi Parkı direnişlerini sembolize eden çeşitli karikatürler bıraktı.
Duruşmadan sonra açıklama yapan CHP Manisa Milletvekili ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özgür Özel, "Duruşmaya katılan arkadaşlarımız 'Ben yapmadım. Suçu işlemedim' demedi. Duruşma sırasında hakim sırasını atladığı bir arkadaşımıza 'Evladım neden sesini çıkarmıyorsun?' deyince salondaki herkes hepbir ağızdan 'Sesimizi çıkardığımız için buradayız' dedi" diye konuştu.
Özel’in açıklama yaptığı sırada dinleyenlerden biri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında küfürlü sözler söyledi. Olay grubun tepkisiyle karşılandı. O kişi hemen uzaklaştırıldı.
Özel’in açıklamasının ardından grup olaysız dağıldı.