MANİSA’da, İstanbul Taksim Gezi Parkı direnişçilerine destek vermek amacıyla, geçen ağustos ayında eylem yapan 183 kişinin yargılandığı dava, duruşmalara katılmayan 30 sanığın ifadelerinin alınması için ertelendi.
Manisa 3’üncü Asliye Ceza Mahkemesi duruşma salonunun küçük olması nedeniyle 38’er kişilik gruplar halinde yargılanan sanıklar arasında CHP Manisa İl Başkanı Cahit Kaplan, Yunus Emre CHP İlçe Başkanı Engin Uzun ve çok sayıda CHP’li üyeler de yel aldı. 'Kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme, yönetme, bunların hareketine katılma. Kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama' suçlamalarıyla, haklarında 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istenen sanıkları, bugünkü duruşmalarında 23 avukat savundu. Duruşma, mahkemeye gelmeyen 30 sanığın ifadelerinin alınması için 10 Nisan tarihine ertelendi.
Duruşma devam ederken Manisa Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, 'Gezi şehitleri ölümsüzdür. Bu daha başlangıç. Mücadeleye devam' yazan ve Gezi eylemleri sırasında hayatlarını kaybedenlerin resimlerinin bulunduğu pankartı açarak Adliye Sarayı önünde bekledi. İfadelerini veren sanıklar duruşmadan çıkarken Manisa Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri tarafından alkışlandı.
'DAVA TRAJİKOMİK'
İzmir Barosu avukatlarından Hasan Hüseyin Evin, davayı 'trajikomik' olarak niteledi. Evin şöyle konuştu:
"Ortada bir suç var. Ama bu suçun failleri bu dosyada adı geçenler değil. Bu kişiler kendilerine anayasanın tanıdığı hakkı kullandı. Düşünceyi ifade etmeyi suç olarak nitelendirecek şekilde fezleke düzenleyen polis görevlileri suç işlemiştir. İnsanları siz bu haklarınızı niçin kullandığınız diyerek iddianame düzenleyen cumhuriyet savcılığı suç işlemiştir. İnsanların haklarını kullanmaktan alıkonulması suçtur."