İlker KILIÇASLAN/MANİSA, () - DİYARBAKIR 2'nci Hava Kuvveti Komutanlığı'ndaki Türk Bayrağı'nın bir eylemci tarafından gönderden indirilmesini protesto eden Manisa Ülkü Ocakları üyeleri, yürüyüş düzenledi. Yaklaşık 500 kişilik grup, ellerinde Türk Bayrakları ile Manisa Şehitliği'ne kadar sloganlar atarak yürüdü.
Manisa Ülkü Ocakları üyeleri, Diyarbakır 2'nci Hava Kuvveti Komutanlığı'ndaki Türk Bayrağı'nın bir eylemci tarafından indirilmesini protesto etmek için Manolya Meydanı'nda bir araya geldi. Meydandaki açıklamaya MHP Manisa İl Başkanı Tanju Balatlı, il yönetim kurulu üyeleri, Kamu-Sen Manisa İl Temsilciliği de katılarak destek verdi.
Meydanda toplanan yaklaşık 500 kişilik grup adına açıklamayı Manisa Ülkü Ocakları Başkanı Onur Papuççuoğlu yaptı. Papuççuoğlu, hükümetin PKK ile yürüttüğü müzakerelerin terörü durdurmadığını, tam tersine örgüt üyelerini şımarttığını söyledi. Güneydoğu ve Doğu'da Türk Devleti etkisinin giderek azaldığını ifade eden Papuççuoğlu, "Bölücü faaliyetleri ise her geçen gün yoğunluk kazandı. Böyle giderse önümüzdeki günlerde çok vahim gelişmelerin yaşanabileceği anlaşılıyor. Bölücü terör örgütü mensupları gayet rahat bir şekilde yol ve kimlik kontrolü yaparak yolları günlerce kapatabiliyor" diye konuştu.
"BÖYLESİ BİR İHMAL KABUL EDİLEMEZ"
Diyarbakır 2'nci Hava Kuvveti Komutanlığı'nda yaşanan olayın bardağı taşıran son damla olduğunu söyleyen Papuççuoğlu, "Bir grup teröristin Türk Bayrağı'nı indirmesi vahim bir durumdur. Yüksek güvenlikli bir alan olan 2'nci Hava Kuvveti Komutanlığı'nda bu hadisenin meydana gelmiş olması da olayın vahametini daha da arttırıyor. Böylesi bir ihmal ve aciziyet asla kabul edilemez. Bayrak, Türk milleti için her şeyden kutsal ve uğruna milyonlarca şehit verilen bir değerdir. Bayrağımız bağımsızlığımızın simgesi şerefimiz ve onurumuzdur. Bu şeref ve namusa leke düşürmek, kimsenin hakkı ve haddi değildir. Bayrağa uzanan o elleri kırmayan ve duruma sessiz kalan siyasi iktidar, aynı zamanda kendi şerefine ve namusuna gölge düşürdü" dedi.
"TÜRK'ÜN BAYRAĞINA UZANACAK ELİ KIRARIZ"
İktidarın, bölücü örgütle aynı yolun yolcusu olduğunun ileri süren Papuççuoğlu, iktidarın bir an önce Diyarbakır'da yaşanan olayın hesabını sorması gerektiğini söyledi. Papuçoğlu, "Türk'ün bayrağına uzanacak eli kırarız. Türk'ün vatanına dikilecek gözü çıkarırız. Türk'ün şerefine uzanacak dilleri koparırız. Hiç kimse Türk milliyetçilerini aşmadan, Türkiye üzerinde hesap yapabileceğini sanmasın. Bizim canımız tende olduğu müddetçe Türkiye bir Türk yurdu olarak vardığını sürdürecek. Türkiye'de hainler olduğu müddetçe bozkurtların mücadelesi bitmeyecek" dedi.
Papuççuoğlu'nun konuşmasının ardından 500 kişilik grup ellerindeki bayraklarla kortej eşliğinde yürümeye başladı. Yürüyüş sırasında grup, "Bayrağa uzanan eller kırılsın", "Ne Mutlu Türküm Diyene" sloganları attı. Manolya Meydanı'ndan başlayan ve Kuyumcular Caddesi üzerinden devam eden yürüyüş Manisa Şehitliği'nde son buldu.

İK(AÖ/AAA) (FOTOĞRAFLI)