MUĞLA’nın Yatağan İlçesi’nde, av tüfeğiyle vurulan ve yaklaşık 2 milyon TL’lik malvarlığı nedeniyle öldürüldüğü anlaşılan 51 yaşındaki Mehmet Kaya cinayetiyle ilgili, aralarında kızı ve eşinin de bulunduğu 6 kişinin tutuklanmasının ardından gözaltına alınan büyük damat E.M. (27) adliyeye sevk edildi. E.M., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, Mehmet Kaya’nın küçük kızı M.K.'nın (12) devlet korumasına alınmasına karar verildi.
Yatağan İlçesi Yeni Mahalle 711 Sokak numara 17’deki evde geçen Pazartesi günü saat 23.30'da meydana gelen olayda, inşaat ustası Mehmet Kaya, yaklaşık 10 gün önce yeni yaptırdığı evine gelen misafirlerini gönderdikten sonra iki av tüfeğiyle açılan ateş sonucu hayatını kaybetti. Polis, Mehmet Kaya’nın 2 milyon liralık malvarlığı nedeniyle planlı bir şekilde öldürüldüğünü belirledi ve olaya karıştığı tespit edilen evli kızı M.D. (22), bir süredir gönül ilişkisi yaşadığı belirtilen kendisi gibi evli S.G. (23), arkadaşları E.G., C.Ş.ve S.G., Kaya’nın eşi N.K.’yı (49) gözaltına aldı. Zanlıların sorgusunun ardından Kaya’nın büyük damadı E.M. de katil zanlılarına, “Eğer öldürürseniz size 20 bin TL veririm” dediği gerekçesiyle yakalandı.
ALTI KİŞİ TUTUKLANDI
Zanlılardan Mehmet Kaya’nın kızı M.D. ile eşi N.K.’nın da bulunduğu 6 kişi dün işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Sorgusu tamamlanan büyük damat E.M. ise bugün adliyeye sevk edildi. E.M., çıkarıldığı mahkemece Denetimli Serbestlik Yasası kapsamında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
KÜÇÜK KIZA DEVLET KORUMASI
Cinayetin ardından babasını toprağa veren, annesi ve ablasının tutuklanmasıyla bir başına kalan Mehmet Kaya’nın küçük kızı 12 yaşındaki M.K.’nın ise devlet korumasına alınmasına karar verildi.