Eyyüp BURUN/ GAZİANTEP, () - GAZİANTEP'te, 42 yaşındaki Murat Yavuz, rahatsızlığı nedeniyle iş göremez raporu olduğunu ve başvurusuna rağmen malulen emekli edilmediğini ileri sürerek av tüfeğiyle kent merkezindeki Atatürk heykelinin üzerine çıkarak intihara kalkıştı. Tüfekle havaya ateş eden ve polislerin ikna edemediği Yavuz, 1 saat sonra gelen akrabaları tarafından indirildi.
Öğleden sonra Çukur Mahallesi'ndeki Maarif Meydanı'na gelen Murat Yavuz, yanındaki av tüfeğiyle birlikte meydanda bulanan Atatürk heykelinin üzerine çıkarak havaya ateş etmeye başladı. Daha önce fabrikalarda işçi olarak çalışan halen işsiz olan Yavuz'un ateş ettiğini görerek tedirginliğe kapılanlar durumu polise bildirdi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Çevre güvenliği alan polisler çelik yeleklerini giyerek Yavuz'u aşağıya inmesi için ikna etmeye çalıştı. Elindeki tüfeği bırakmayan Yavuz, "Sağlık kurulundan rahatsızlığım sebebiyle yüzde 89 oranında iş göremez raporum var. SSK'da bin 800 prim günüm var. Malulen emekli olma hakkını kazandım, buna rağmen yaptığım başvurular olumsuz sonuçlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile görüşmek istiyorum, yoksa aşağı inmeyeceğim, intihar edeceğim" dedi.
Polislerin 1 saat süren çabasına rağmen aşağı inmeyen Yavuz, bu sırada ulaşılarak çağrılan ismi öğrenilemeyen ablası ve yeğeni tarafından ikna edildi. İkna olan Yavuz, tüfeğindeki fişekleri boşaltarak aşağı indi. Olay yerindeki polislere sorunlarını anlatan Yavuz, "Benim hakkımı vermiyorlar, 3 gündür çocuklarıma ekmek götüremiyorum, hakkımı istiyorum" dedi.
Polisler kendisine yardım edeceklerini söyledikleri Murat Yavuz'u ifadesini almak üzere Şahinbey Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü.
Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

FOTOĞRAFLI