TEKİRDAĞ’ın Malkara İlçesi’ne bağlı Yörük Köyü'nde çiftçi 54 yaşındaki Emin Tuna’nın bahçesinde baktığı 24 kediden 20’si ve 6 köpekten 2’si henüz kimliği saptanamayan kişilerce zehirlenerek telef edildi. 
Yörük Köyü'nde çiftçilik yapan Emin Tuna bahçede baktığı kedi ve köpeklerin hareketsiz yattıklarını görünce jandarmaya haber verdi. Eve gelen jandarma ekipleri 20 kedi ve 2 köpeğin zehirlenerek telef olduğunu belirledi. Eve çağrılan Malkara Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde görevli veteriner hekim de hayvanların topluca zehirlendiğini saptadı.
Baktığı hayvanların zehirlenmesine çok üzüldüğünü belirten Emin Tuna, bunu yapanların bulunması halinde kendilerine tazminat davası açacağını söyledi. Emin Tuna Şunları anlattı:
"Köpeklerin yemeleri için her hafta fırın fırın gezerek 2 çuval ekmek alıyorum. Ben onlara canımdan çok bakıyordum. Bu vicdansızlıktır. Bunlar bizim evlatlarımız gibiydi. Hayvan öldürmek bu kadar kolay mı? Asıl önemli olan bunları beslemek, rızık vermek, yetiştirmek ve hizmet vermektir. Hayvana ve insana hizmet edebiliyorsan ne mutludur. Eşim bu kedi ve köpeklere evde yemek yapıp veriyor. Bu hayvanlar da benim mallarımı koruyorlar. Akşam olduğunda ben hayvanlarımın sesini dinliyorum. Ama olay olduğundan beri benim diğer köpeklerim de yas ilan ettiler. Sesleri hiç çıkmıyor."
Jandarma, hayvanların toplu halde zehirlenmesiyle ilgili soruşturmayı sürdürüyor.