TEKİRDAĞ’ın Malkara İlçesi’nde bir eve jandarma tarafından düzenlenen operasyonda Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerine ait 900 parça tarihi eser ele geçirilirken, 1 kişi gözaltına alındı.
Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Malkara İlçe Jandarma Komutanlığı Asayiş ekiplerince, tarihi eser kaçakçılığı yapıldığı iddiasıyla Demircili Mahallesi’nde bulunan bir eve operasyon düzenlendi. Evde yapılan aramada Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerine ait sikke, ağırşak, çatal iğne, haç, yüzük, ok ucu, insan figürlü bronz heykeller, yazılı ve figürlü mezar taşları ve haçlı küçük sunak taşı olmak üzere 900 parça tarihi eser ele geçirildi.
Olayla ilgili 55 yaşındaki N.A. gözaltına alındı. Ele geçirilen tarihi eserler ile gözaltına alınan N.A., Malkara İlçe Jandarma Komutanlığı’na götürüldü. Tekirdağ Müze Müdürlüğü tarafından yapılan incelemede, tarihi eserlerin 2 bin ile 2 bin 500 yıllık geçmişe sahip oldukları belirlendi. Eserler, Tekirdağ Müze Müdürlüğü yetkililerine teslim edilirken, olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

FOTOĞRAFLI