MALATYA'da dün gece Battalgazi Erkek Öğrenci Yurdu’nda  ürk Bayrağı asan ülkücü öğrencilerle diğer öğrenciler arasında yaşanan gerguinliğin ardından bugün polis, Malatya Ülkü Ocağı’nda arama yaptı. Polisin aramasından sonra caddeyi trafiğe kapatan ülkücüler basın açıklaması yapıp tekbir getirdikten sonra dağıldı.

Malatya Ülkü Ocakları Başkanı Göksel Oğuz Tutlu, dün Battalgazi Erkek Öğrenci Yurdu’nda kalan ülkücü gençlerin odalarına Türk Bayrağı astıkları için sol görüşlü öğrencilerin saldırısına uğradığını söyledi. Öğrencilerin eğitimlerini sürdürmek için barındıkları bu yurtlarda hiçbir terör örgütü mensubunun barındırılamayacağını belirten Tutlu, "Yurtlar, eğitim kuruluşlarıdır. Yurt görevlilerinin bu tarz örgüt mensuplarına müsamaha göstermesi kabul edilemez. Bu olaya göz yuman idareciler hakkında ve olayları başlatan karşıt gruptaki kişiler hakkında derhal soruşturma başlatılmalı ve sorumlular gözaltına alınmalıdır. Vatan toprağının neresinde olursa olsun, tek zerresi dahi Türk milletinin namusudur. Orada asılı olan Türk Bayrağı milletin tek namusudur” dedi.

"TÜRK BAYRAĞINI ÇİĞNETMEYECEĞİZ"

Başkan Tutlu,Türk milliyetçileri olarak hiçbir zaman Türk Bayrağı'nı çiğnetmediklerini ve çiğnetmeyeceklerini belirterek, “Yıllardır sabrımız denendi. Ülkü ocakları olarak sokağa inmedik. İnmemeye kararlıyız. Ancak sabrımız zorlanırsa, Malatya’da doğacak olaylardan sorumlu değiliz. Öğrenci yurdunu PKK karargahına çeviren, devlet görevlileridir. Unutulmamalıdır ki ülkü ocakları eğitim, kültür, irfan ocaklardır. Burada yetişen ülkü ocakları devlet için ebediyete kadar vardır. Bayrak için, ezan için, mukaddes dinimiz için vardır. Hiçbir güç bu mukaddesimize saldıramaz, saldırtmayacağız" dedi.

Malatya Ülkü Ocakları Başkanı Göksel Oğuz Tutlu'nun basın açıklamasında sonra kısa süre tekbir getiren ülkücüler ardından  Malatya Ülkü Ocağı'na geri döndü.