Felat BOZARSLAN / DİYARBAKIR, () - DİYARBAKIR'ın Eğil İlçesi Bahşiler Köyü'nde 5 yıl önce, bir korucunun kızına taciz ve tecavüzde bulundukları iddia edilen 8 kişinin yargılandığı davada mahkeme, şu anda hamile olan mağdur Z.M.'nin yaşının tespiti için röntgen çekilmesi durumunda hamileliğinin tehlikeye gireceğini göz önüne alarak, duruşmaya 6 ay ara verdi.
Diyarbakır'ın Eğil İlçesi Bahşiler Köyü'nde 2009 yılında geçici köy korucusu N.M.'nin kızı Z.M.'ye tacizde bulundukları ve tecavüz ettikleri iddia edilen, aralarında korucuların ve jandarma karakol komutanı astsubayın da bulunduğu tutuksuz 8 sanığın yargılanmasına devam edildi. Diyarbakır 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz sanıklar katılmazken, Z.M.'nin babası N.M. hazır bulundu.
HAMİLE OLDUĞU İÇİN RÖNTGEN TEHLİKELİ
Duruşmada ilk olarak dosyaya gönderilen evraklar okundu. Gönderilen raporda, mağdur Z.M.'nin yaşının tespiti amacıyla röntgen çekilmesi için Dicle Üniversitesi'ne sevk edildiği belirtildi. Raporda, mağdurun şu anda hamile olması nedeniyle röntgenin bebeğe zarar verebileceği düşünülerek çekimin yapılmadığı, hamileliğin sonunda röntgen çekilebileceği kaydedildi. Duruşmada söz hakkı verilen Z.M.'nin babası N.M. ise kızının sanıklar tarafından tehdit edildiği için gizlendiğini ve yanlarına dönemediğini öne sürdü.
TAM SANIKLARIN TUTUKKLANMASINI İSTEDİ
Duruşmada söz alan Z.M.'nin avukatı Fuat Hayri Demir ise, olay tarihinde ortaokul 2'nci sınıfa giden bir kızın yaşından büyük kişilerle birlikte olması ve buna rıza göstermesinin akla ve mantığa uygun olmadığını belirtti. Avukat Demir, "Mağdur en son karakol komutanı tarafından ormanlık alana götürülüp taciz edilmiş, kolunda sigara söndürülmüştür. Bu olay nedeniyle sanıkların tümünün tutuklu yargılanmasını istiyoruz" dedi.
Cumhuriyet Savcısı ise sanıkların tutuklanmasına yönelik talebin reddine karar verilmesini istedi.
HAMİLELİĞİ SONA ERİNCE TESTE GİDECEK
Tutuklama talebini reddeden mahkeme, mağdur Z.M.'nin hamileliğinin bitiminden sonra yaş tespiti için Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sevk edilmesine karar verdi. Mahkeme Z.M.'nin hamileliğinin bitmesi ve rapor aldırılması için duruşmayı 6 ay sonraya erteledi. Diyarbakır 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi üyesi Mesut Bartal, sanıklardan A.M. dışındaki 7 kişinin tutuklanması gerektiği vicdani kanısında olduğundan, karara muhalefet şerhi koydu.
FB(GG/COŞ)