ERZURUM 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hüseyin Öztürk, 'Cinsel saldırı' davasında tanık olarak dinlenen 35 yaşındaki Elif Y.'ya, aynı yaştaki mağdur Hatice Y. ile sanık, 41 yaşındaki Uğur İ.K.'yı nasıl tanıştırdığını sordu. Öztürk, çifti bir araya getirdiğini söyleyen Elif K.'ya, "Esra Erol kadar halletmemişsin ama ona tanıştırmak denir" dedi. 
Bir sağlık kuruluşunda tıbbi sekreter olarak çalışan Uğur İ.K., aynı kurumda çalışan Elif K.'nın aracılığı sayesinde Hatice Y. ile tanıştı. Bir süre sonra Uğur İ.K., ailesiyle Hatice Y.'yi tanıştırdı. Uğur İ.K.'nin daha önceki evliliğinden çocuğu bulunduğunu, boşanma davasının henüz sonuçlanmadığını öne süren aile, bu evliliğe karşı çıktı. Bunun üzerine 27 Eylül 2012 günü polise başvuran Hatice Y., tecavüze uğradığını ileri sürdü.
Hatice Y.'nin şikayeti üzerine Uğur İ.K., hakkında Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak, nitelikli cinsel saldırı' suçlarından 8 yıldan 19 yıla kadar  hapis istemiyle dava açıldı. Dün tutuksuz yargılanmaya başlanan sanık Uğur İ.K., suçlamaları kabul etmedi.
Mahkemede tanık olarak dinlenen Elif K. ise, "Uğur ağabey evlenmek istediğini söyledi. Arkadaşımın ablası olan Hatice Y. de evlenmek istiyordu. Hastanede karşılaşınca ikisini bir araya getirdim. O sırada hasta bana bir şey sordu, döndüğümde onlar tanışmış birlikte gidiyorlardı. Ben tanıştırmadım" diye konuştu. Mahkeme Başkanı Hüseyin Öztürk bunun üzerine, "Esra Erol kadar halletmemişsin ama ona tanıştırmak denir" sözleri gülüşmelere neden oldu. Mahkeme heyeti tanık ve Hatice Y.'nin emniyetdeki ifadelerini dikkate alarak ilişkinin rıza ile olduğu kanaatine vardı. Heyet Uğur İ.K.'nın her iki suçtan da beraatine karar verdi.
HP(KS/İD)