Ramazan ÇELİK/ HATAY,() - HATAY'IN Altınözü İlçesi'nde elektriklerinin kesildiğini öne süren bir grup mahalle sakini, ilçeye 30 kilometre uzaklıktaki TEDAŞ İl müdürlüğü önünde eylem yaptı.
Altınözü İlçesi'ne bağlı Altınkaya ve Kozkalesi Mahallesi sakinleri akşam saatlerinde elektriklerinin kesildiğini iddia edip, 10 araçlık konvoyla kent merkezindeki TEDAŞ İl Müdürlüğü önüne geldi. Saat 19.00 olunca elektriklerin kesildiği ve gece boyu elektriğin verilmediğini söyleyen kalabalık, 'TEDAŞ şaşırma, sabrımızı taşırma' diye slogan atarak TEDAŞ İl Müdürlüğüne yürümek istedi. Bu sırada açıklama yapan mahalle sakinlerinden biri, elektriklerin kesildiğini, mağdur olduklarını ve evlerdeki tüm elektronik cihazların arızalandığını öne sürdüler.
Polis tarafından TEDAŞ il binası dışına çıkarılan mahalle sakinleri, Cumhuriyet Caddesi'ni trafiğe kapatmak istedi. Bunun üzerine bölgeye çok sayıda çevik kuvvet polisi ve zırhlı araç sevk edildi. Çevik kuvvet ekipleri uyarılara rağmen dağılmayan mahalle sakinlerine biber gazı kullanarak dağıtmaya çalıştı. Müdahale sırasında eylemcilerden bazıları biber gazından etkilenirken, bir polis de gruptakiler tarafından tartaklandı. Yaşanan arbedenin sona ermesinin ardından kalabalığa, TEDAŞ yetkilileriyle görüşüldüğü ve sorunun çözüleceği sözü alındığı söylendi. Bunu duyan göstericiler geldikleri araçlara binerek dağıldılar.

FOTOĞRAFLI