AYDIN’da, okuma yazma bilmeyen ve dilencilik yapan 34 yaşındaki Ş.K., bankadaki parasının bilgisi dışında çekildiği ileri sürüp, suç duyurusunda bulunmaya gittiği adliyede, ikinci bir şok yaşadı. Hakkında İstanbul Büyükçekmece 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nce 'nitelikli dolandırıcılık’ suçundan yakalama kararı olduğu belirlenen Ş.K., tutuklandı. Anne Emel Gülfidan, kızını kimlik bilgileri kullanılarak dolandırıldığını iddia etti.
Aydın Şehirlerarası Terminali civarında dilencilik yapan 4 çocuk annesi Ş.K., geçen Ağustos ayında tarlada çalışmak için Çanakkale’ye gitti. Hurdacılık yapan, bedensel engelli 41 yaşındaki eşi İrfan Kurtulan’a baktığı için 3 ayda bir verilen 820 liralık yardımı çekmek için bankaya giden Ş.K., şoke oldu. Paranın 800 lirasının bilgisi dışında çekildiğini öğrenen Ş.K., 20 gün önce döndüğü memleketi Aydın’da savcılığa suç duyurusunda bulundu. Ancak, savcılıkta hakkında İstanbul Büyükçekmece 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nce 'nitelikli dolandırıcılık’ suçundan yakalama kararı olduğu belirlenen Kurtulan, tutuklandı.
ANNESİ İSYAN ETTİ
Okuma yazma bilmeyen Ş.K. adına Antalya’da lüks bir villa, Kırşehir’de lüks bir otomobil ve çeşitli bankalardan çekilmiş 100 bin lira kredi borcu olduğu da ortaya çıktı. Aydın nüfusuna kayıtlı olan Kurtulan’ın nüfus kaydının da Antalya’ya nakil edildiğini söyleyen 56 yaşındaki annesi Emel Gülfidan, “Kızım dilencilik yapıyor. İki odalı, yarısı yıkık bir evde yaşıyoruz. Nasıl olur da bu kadar mal varlığı olabilir? Kızım kimlik bilgileri kullanılarak dolandırılmış. Gerçek suçlular dışarıda geziyor ama kızım tutuklu” diyerek yaşadıklarına isyan etti.
Ş.K.’nin önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkarılacağı öğrenildi.