DENİZLİ’nin Sarayköy İlçesi’ne bağlı Tekkeköy yakınlarındaki termal turizmi geliştirme bölgesi sınırlarında kalan Hamamlar Mevkisi’nde bir firma tarafından yapılan sondaj çalışmaları sırasında, doğal güzellikteki mağaraların tahrip olduğu iddia edildi. Köylülerin şikayeti üzerine inceleme başlatıldı.
Tekkeköy Köyü’nün Yörük Hasanlar Mahallesi arkasında kalan kısmında, 2 bin 600 hektarlık alanı geçen yıl 30 yıllığına ihale ile alan bir enerji şirketi, bir süre önce termal turizmi geliştirme kapsamında, termal su çıkarmak için sondaj çalışması başlattı. Bu çalışmalar sırasında hafriyatın çok sayıda mağaranın bulunduğu bölgeye döküldüğü ortaya çıktı.
Onlarca kamyonla taşınan hafriyatların dökülmesi nedeniyle içleri toprak ve kaya parçalarıyla dolan mağaraların bir bölümünün zarar gördüğü ileri sürüldü. Köylülelerin şikayeti üzerine İl Özel İdaresi mağaralarda inceleme başlattı. Bölgeye giden ekipler, 30’u sondaj yapılan alanın yakınında olmak üzere 100 mağaradaki zararların tespit çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.
İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Gürlesin, konuyla ilgili kendilerine çok sayıda şikayet dilekçesi ulaştığını belirtip, “Doğal güzelliği olan mağaralara zarar veriliyorsa gerekeni yaparız” dedi.
Tekkeköy çevresinde bulunan mağaraların Antik Dönemde tedavi için bölgeye gelen insanların kalmak için kullandıkları sanılıyor.

RÇ(İÖ/AAA)(FOTOĞRAFLI)