İZMİR Karabağlar'da parkta oynarken rastgele açılan ateş sonucu 6 yaşındaki Umut Ceylan'ın ölümüyle sonuçlanan olayla ilgili açılan davaya devam edildi. Duruşmaya bu davadan tutuksuz başka suçtan hükümlü Can K., ile tarafların avukatları katılırken, mahkeme tanıkların zorla getirilmelerine karar verdi.
Davaya konu olay, Karabağlar ilçesinde, 27 Ağustos 2012 tarihinde meydana geldi. Rastgele açılan ateş sonucu, parkta kaydıraktan kayan ve beline isabet eden kurşunla ağır yaralanan Umut Ceylan tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Yapılan balistik incelemede, uyuşturucu kullanmak, yaralama, hırsızlık gibi 8 ayrı suç kaydı bulunan İzmir Açık-Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda başka suçtan hükümlü bulunan Can K.'nin olayın faili olduğu tespit edildi. Temmuz ayında yapılan ikinci celsede sanık Can K. bu suçtan tahliye edilmiş, “Cinayete teşebbüs ve ruhsatsız silah bulundurmak" suçlarından yargılandığı davada 7 yıl 6 ay hapis cezası almış olduğundan cezaevinde kalmaya devam etmişti.
İzmir 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, “Çocuğu ya da beden ve ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiyi öldürmek” suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen tutuklu sanık Can K., avukatı Ersin Gülsoy ile Aile ve Sosyal Polikalar Bakanlığı adına Avukat Nur Yılmazlar ve gönüllü avukatlar ile Umut Ceylan'ın annesi Gülhan Ceylan katıldı.
Sanık avukatı Ersin Gülsoy, olayda kullanılan silahı kargoyla gönderdiği iddia edilen tanık olarak dinlenmesi için zorla getirilme kararı bulunan Bülent B.'nin daha önceki celsede tanık olarak dinlenen Coşkun Talipler'i iki farklı numaradan arayarak tehdit ettiğini, bu durumun araştırılmasını talep ettiklerini, tanık Bülent B.'nin mahkemeye çağrıldığından haberdar olmasına rağmen kasıtlı olarak gelmediğini, suçun asıl fallerinin Bülent B. ve eşi Meral B. olduğunu düşündüklerini söyledi.
Mahkeme Başkanı Orhan Kızıltaş, tanıklar Bülent B. ve Meral B.'nin bir sonraki duruşmaya zorla getirilmelerine, TİB'e yazı yazılarak sanık avukatının beyanı doğrultusunda Bülent B., Meral B. ve Coşkun Talipler'e ait telefon numaralarının HTS kaydının istenmesine ve tanık Coşkun Talipler'in sanık avukatının iddialarına ilişkin yeniden dinlenmesine karar vererek duruşmayı Ocak ayına erteledi. Evladını maganda kurşununa kurban veren anne Gülhan Ceylan, duruşmayı sonuna kadar gözyaşları içinde izledi.