ZONGULDAK'ta, aynı maden ocağında çalıştığı arkadaşı 25 yaşındaki Y.Ç.'ye, el ve ayaklarını kelepçeleyerek tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklu yargılanan 37 yaşındaki Ercan B., 13 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Ocak 2012'de meydana gelen olayda, Ercan B., iddiaya göre, borcunu ödemediği için arasının açıldığı iş arkadaşı Y.Ç. ile konuşmak için buluştu. Ercan B., akrabası Özcan B.'nin de yardımıyla Y.Ç.'yi otomobille dağlık alana götürdü. Ercan B., burada el ve ayaklarını kelepçe ile bağlayarak Y.Ç.'ye tecavüz etti. Önce olayı kimseye anlatmayan Y.Ç., Ercan B.'nin kendisini rahatsız etmeye devam etmesi üzerine 4 ay sonra şikayetçi oldu. Gözaltına alınan Ercan B., mahkemece tutuklandı.
Şüpheli Ercan B. ve suça yardım ettiği iddia edilen akrabası Özcan B. hakkında, 'cinsel saldırı' ve 'kişi hürriyetini yoksun kılma' suçlarından 22 yıl 6'şar ay hapis cezası istemiyle Zonguldak 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Bugün görülen karar duruşmasında tutuklu sanık Ercan B. hazır bulunurken, tutuksuz sanık Özcan B. ile Y.Ç. katılmadı.
Sanık Ercan B., Y.Ç.'nin daha önce aldığı borç paraları geri ödemediğini, buna rağmen yeniden borç istediğini, vermediği için de iftira attığını ileri sürerek beraatini istedi. Daha önceki duruşmalarda Ercan B.'nin el ve ayaklarını bağlayıp cinsel ilişkide bulunduğunu ileri süren Y.Ç.'nin olayı ısrarlı ve net olarak anlatmasını göz önünde bulunduran mahkeme, delillerin suçun işlendiğine dair sabit olduğu kanaatiyle sanığa, 'cinsel saldırı' suçundan 8 yıl 4 ay, 'kişi hürriyetini yoksun kılma' suçundan ise 5 yıl olmak üzere toplam 13 yıl 4 ay hapis cezası verdi. Tutuksuz sanık Özcan B. ise 'kişi hürriyetini yoksun kılma' suçundan 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı.