Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK, () - GENEL Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Osman Tutkun, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) tahlisiye ekiplerinin Soma'daki ölüm madeninden çıkardığı bir maden işçisinin avucunda, 'Oğlum hakkını helal et' yazının olduğunu söyledi.
Tutkun, facianın hemen ardından Soma'ya gittiğini ve kriz masasındaki çalışmalara katıldığını söyledi. TTK tahlisiye ekibinin kurtarma çalışmalarını da yakından takip ettiğini belirten Tutkun, ekipteki madencilerin kendisine anlattığı bir detayı şöyle aktardı:
"Kurtarma ekibimizden 5-6 arkadaşımız cenaze çıkardıkları zaman dinlenmek için benim yanıma geldiler. Bir madenci arkadaş konuşurken, 'Bugün bu acıyı yaşadık ama benim için hayatımın en acı günüydü. Orada çıkardığım arkadaşın avucunda, oğlum hakkını helal et yazıyordu, ben çok ağladım' dedi. Bunu anlatırken de ağlıyordu. O anlatırken biz de gözyaşlarımıza hakim olamadık. Maden işçisinin ne kadar onurlu olduğunu o ifadeler net gösteriyor. Soma, acı anılarla dolu bir yer. Annelerin feryadı, çocukların feryadı, bunun bir örneği."

DS(EE/ESM) (FOTOĞRAFLI)