Murat KİBRİTOĞLU/ADANA, () - MANİSA'nın Soma İlçesi'nde yaşanan maden faciası, taşeronlaşmaya bağlı iş güvenliği eksikliği nedeniyle yaşandığını savunan siyasi parti, sendika ve dernek temsilcilerinden oluşan yaklaşık 300 kişi tarafından protesto edildi.
Kent merkezindeki İnönü Parkı'nda toplanan eylemciler, hükümet aleyhine slogan atarak, Soma'da yaşanan ölümleri protesto etti. Bazı eylemcilerin madenci kaskı takarak katıldığı protesto gösterisinde konuşan Türk-İş Adana Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, 1 hafta boyunca tüm Türkiye'de yas tutacaklarını söyledi. Türk-İş'e bağlı sendikaların üyelerinin çalıştıkları iş yerlerinde her gün 3 dakikalık iş durduracaklarını belirten Gülnar, "Bu yaşadığımız dram, ülkemizin hafızasında kara bir leke olarak kalacaktır. Bu facia ülkemizi bir taşeron cennetine çevirenlere, taşeronlaşmayı temel çalışma biçimi haline getirenlere, ders olmalıdır" dedi.
Eylemde ayrıca bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri de konuşma yaptı. Yapılan açıklamaların ardından eylemciler slogan atarak dağıldı.

MK(BK/AK) (FOTOĞRAFLI)