Adem YAZICI/ANKARA, ()-ANKARA'nın Sincan İlçesi Ahievran Mahallesi'nde kayınpederi ve kayınvalidesi ile birlikte oturan 21 yaşındaki Perihan Selvi, madde bağımlısı olduğunu belirttiği ve boşanmak üzere olan kocası Erşan Selvi'nin emzirdiği 14 aylık Sudenaz'ı kaçırdığını belirterek yetkililerden yardım bekliyor. Kızından 10 gündür haber alamayan gözü yaşlı Perihan ile annesi Çiğdem Türkoğlu, hayatından endişe duydukları çocuklarının bulunmasını istiyor.

Perihan Selvi, henüz 19 yaşındayken sevdiğini söylediği Erşan Selvi ile kaçarak evlendiğini belirtti. Eşi Erşan'ın işsiz olması nedeniyle kayınpederi ve kayınvalidesi ile birlikte Sincan'ın Ahievran Mahallesi'ndeki evlerinde birlikte oturduklarını belirten Perihan Selvi, eşi Erşan'ın madde bağımlısı olduğunu öğrendiğinde şok olduğunu, boşanmak istediğini belirttiğinde de çıkan tartışma sonucu kardeşine de bıçaklı saldırıda bulunduğu söyledi. Eşinden boşanmak üzere olduğunu, tehditler alıp zor durumda kaldığını, hakim tarafından kızı Sudenaz'ın velayetini kendisine verildiğini de belirten Perihan Selvi, göz yaşı dökerek şunları söyledi: "Eşim olan Erşan'ın madde bağımlısı olduğunu öğrendiğimde 'çocuğumu alıp gitmek istiyorum' dedim. Bu arada boşanma davası da açtım. Hakim, çocuğumun velayetini de bana verdi. Eşim Erşan sürekli beni tehdit ederken zor durumda kaldım. 18 Mayıs Pazartesi günü saat 12.30'da kayınvalide ve kayınpederimle birlikte oturduğumuz evden kızım Sudenaz'ı zorla alıp, kayıplara karıştı. İki yıldır evliyim, belki 3 ay beraber durduk. Kendisinden boşanıp, ayrılmak istediğimi söyleyince çıkan tartışma sonucu kardeşim Doğan'ın karnına tekme vurdu, dikişleri hasar gördü. Eşim olan adam çocuğumu ailemin yanından alıp götürdü, bir daha haber alamadım. Polis, oturduğum eve zaman zaman gelip arama yaptı, ancak çocuğumu bulamadı. Eşimin ailesi de torunları ve Erşan'dan haberleri olmadığını, eve de gelmediğini belirtiyorlar. Ne olur emzirdiğim çocuğumun bulunması için yardımcı olun" diye yalvardı.

ENGELLİ ANNE ANNE GÖZ YAŞI DÖKÜYOR

Çok sevdiği biricik torunu Sudenaz'ın 10 gündür hayatından endişe duyduğunu belirten Çiğdem Türkoğlu, yetkililerden yardım beklerken göz yaşı döküyor. İki bacağı kalçadan protezli olan, kalbi için kortizon ilaç kullanan ve kalp pili takılı, delik olan boğazında ise Trakostami bulunan, yüzde 81 engelli Çiğdem Türkoğlu, "Torunumu kaçıran ve madde bağımlısı olan Erşan'dan 10 gündür haber alamıyoruz. Allah rızası için torunumun bulunmasını istiyorum " diyerek göz yaşı döküyor. Aile hekimi tarafından sakinleştirici iğne vurularak ayakta durmaya çalışan Perihan Selvi, şimdi annesinin oturduğu Keçiören'de kızının bulunması için yardım bekliyor.

 () (AY) (FOTOĞRAFLI)