ADANA'da, PKK'nın Suriye uzantısı olan PYD üyeleri tarafından yüksek kazanç ve lüks yaşam vaadiyle kandırılarak savaşmak için Suriye'ye götürülen lise öğrencisi 17 yaşındaki A.E., jandarma tarafından ikna edilerek kurtarıldı.
Adana'da ailesi ile birlikte yaşayan lise öğrencisi A.E.'nin kayıp olarak bildirilmesi üzerine İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, çalışma başlattı. A.E.'nin PYD terör örgütü üyeleri tarafından yüksek kazançlı iş ve lüks hayat vaadiyle kandırılarak Şanlıurfa üzerinden Suriye'ye götürüldüğü saptandı. Çalışmalarını bu yöne kaydıran jandarmanın girişimleri sonucu bulunan A.E., söz konusu vaatlerin gerçek olmadığı anlatılarak ikna edildi. 6 Aralık'ta Türkiye'ye getirilen A.E., Adana İl Jandarma Komutanlığı ekiplerine teslim edildi. Adana'ya getirilen liseli gencin yapılan sorgulamasında herhangi bir olaya karışmadığı saptandı.
Sevk edildiği Cumhuriyet Savcılığı tarafından ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılan A.E., jandarma tarafından ailesine teslim edildi. A.E., yaptıklarından büyük pişmanlık duyduğunu ve tek istediğinin okulunu bitirmek olduğunu belirterek kendisini teslim olmaya ikna eden jandarma ekiplerine teşekkür etti. BK(BK/BT)