EDİRNE’de, Kapıkule Sınır Kapısı’ndan yurt dışına çıkış yapmak isteyen İran uyruklu H.S.’nin kullandığı otomobilin bagajında bulunan LPG tankı içerisinden 6 kilo 642 gram afyon sakızı ele geçirildi. Olayla ilgili otomobil sürücüsü H.S. ile yanındaki arkadaşı A.E.S. gözaltına alındı.
Yurt dışına çıkış yapmak için Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Kapıkule Sınır Kapısı’na gelen H.S.’nin kullandığı otomobil, şüphe üzerine X-Ray taramasından geçirildi. Benzinli olan otomobilin bagaj kısmında bulunan ve motora bağlı olmayan LGP tankında yoğunluk saptandı. Özel eğitimli köpek 'Bonny’nin de aşırı tepki vermesi üzerine araç detaylı arama hangarına çekildi. Otomobilden çıkarılarak kesilen LPG tankı içerisinden 129 adet şeffaf bant ile sarılı şekilde 6 kilo 642 gram afyon sakızı ele geçirildi. Olayla ilgili olarak araç sürücüsü H.S. ve A.E.S. gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi.
Şüphelilerden A.E.S. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken H.S. tutuklandı.
1.5 TON HAŞHAŞTAN ELDE EDİLDİ
Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü, ele geçirilen 6 kilo afyon sakızının 1.5 ton haşhaşın işlenmesi sonucu üretildiğini ve piyasa değerinin 900 bin lira olduğunu açıkladı.