Tufan HAMARAT/İZMİR, () - İZMİR’in Kemalpaşa İlçesi’ndeki bir lojistik firmasına İzmir Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince yapılan operasyonda yaklaşık 6 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirildi.
Ege Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü, İzmir Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, bir ihbar üzerine çalışma başlattı. Kaçak akaryakıt satıldığı belirlenen Kemalpaşa İlçesi’nde faaliyet gösteren bir lojistik firmasını takibe alan ekipler, faaliyetlerin yoğunluk kazanması ve firmanın bir araca kaçak akaryakıt verdiğinin görülmesi üzerine operasyon düzenledi. Firmanın arazisinde inceleme yapan ekipler, bir akaryakıt pompa düzeneği de buldu. Operasyon kapsamında, tanklarda ve aracın deposunda bulunan akaryakıtın, 'Ulusal Marker Test Cihazı' ile yapılan ölçümlerinde 'Geçersiz' sonuç verdiği ve kaçak olduğu anlaşıldı. İşyerinde bir akaryakıt dolum pompasına bağlı tankta 6 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirildi. Aracın deposunda ise 120 lt kaçak akaryakıt bulunduğu tespit edildi. El konulan kaçak akaryakıt İzmir İl Özel İdaresi’ne teslim edildi. Kaçak akaryakıtın piyasa değerinin yaklaşık 20 bin TL olduğu bildirildi.
Olayla ilgili olarak firma sahibi ve çalışanları ile kaçak akaryakıt alan araç sürücüsü hakkında Kemalpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu.

TH(İÖ/BT) (FOTOĞRAFLI)