BİTLİS’in Ahlat İlçesi'ndeki Çok Programlı Lise'de 21 Kasım 2011 tarihinde gerçekleştirilen yangın tatbikatı sırasında, tiner bidonunun alev almasıyla 3'üncü sınıf öğrencisi 17 yaşındaki Onur Zeki Akgün'ün ölümü, 10 öğrencinin de yaralanmasıyla ilgili açılan davada karar çıktı. Bitlis Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, okul müdürü ve bir öğretmene 5'er yıl 6'şar ay 20'şer gün, 3 öğretmene ise 8'er ay hapis cezası verdi.
Bitlis'in Ahlat İlçesi'ndeki Çok Programlı Lise yönetimi, 21 Kasım 2011'de bahçede öğrencilere yangın tatbikatı yaptırdı. Ancak yakılan ateş sönünce bir öğrenci ateşin üzerine tiner döktü. Bu sırada elindeki tiner bidonuyla birlikte alevler arasında kalan öğrenci, elindeki tiner bidonunu geriye doğru atarak kaçmaya çalıştı. Çevredeki öğrencilerin bir bölümü de parlayan alevlerin arasında kaldı. Olayda 2'si ağır 11 öğrenci yaralandı. Ağır yaralı öğrencilerden 17 yaşındaki Onur Zeki Akgün, Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık Ünitesi'nde tedavi görürken yaşamını yitirdi.
Bu olay üzerine Bitlis Ağır Ceza Mahkemesi'nde okul müdürü ve 4 öğretmen hakkında 'taksirle bir kişinin ölümüne, birden fazla kişinin de yaralanmasına sebebiyet verme' suçundan dava açıldı.
Bitlis Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen karar duruşmasına, ölen Onur Zeki Akgün'ün babası Haydar Akgün, annesi Melek Akgün ve avukatları Hasan Emre Çavuşoğlu katıldı. Duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanıklar Okul Müdürü Güven Koçbay, öğretmenler Selçuk Aslan, Cihan Sancı, Mehmet Nesim Danışman ve Hüseyin Eralp katılmadı. Yaklaşık 1 saat süren duruşmanın ardından mahkeme heyeti karınını açıkladı. Buna göre, Okul Müdürü Güven Koçbay ile öğretmen Selçuk Aslan 5'er yıl 6'şar ay 20'şer gün, diğer sanık öğretmenler Cihan Sancı, Mehmet Nesim Danışman ve Hüseyin Eralp'e 8'er ay hapis cezasına çarptrıldı.
'VERİLEN CEZA ACIMIZI HAFİFLETMEDİ'
Mahkemenin kararının ardından gazetecilere açıklama yapan baba Haydar Akgün, verilen cezanın acılarını hafifletmediğini belirterek, "Verilen karardan memnun değiliz. Biz bir üst mahkemede hakkımızı aramaya devam edeceğiz. Bu olay sonrası ailemiz psikolojik ve sosyal sorunlar yaşadı. Aile olarak dağıldık. Sadece Onur Zeki yanmadı, tüm aile olarak yandık. Adalet bu defa mağdurun değil, mağrurun yanında oldu. Biz de adaletten bu yönde şikayetçiyiz" dedi.