İZMİR Konak'ta 3 ay önce birbirine yakın liselerde okuyan 2 kız öğrenciyi bıçaklayarak yaralayan 20 yaşındaki F.Ü., 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'kasten adam öldürmeye teşebbüs' suçundan iki kez ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanmaya başlandı.
Olay, Konak İlçesi Yenişehir Semti'nde 6 Aralık 2013 günü meydana geldi. Atatürk Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'ne kendisini 'öğrenci velisi' olarak tanıtıp giren F.Ü., kantinde sohbet eden bir grup kız öğrencinin yanına giderek 15 yaşındaki B.H.B.'yi karnından ve sırtından bıçakladı. Kaçıp giden saldırgan daha sonra bu okulun hemen yanındaki İbni Sina Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'ne giderek, bahçede bulunan 18 yaşındaki B.B. adlı kız öğrenciyi yine sırtından ve karnından bıçakladıktan sonra kaçtı. F.Ü., bir süre sonra Gürçeşme Polis Amirliği'ne gidip teslim oldu. F.Ü., işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. F.Ü.'nün Torbalı İlçesi’nde ailesiyle birlikte yaşadığı ve psikolojik sorunları olduğu belirlendi.
İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün ilk kez hakim karşısına çıkan tutuklu sanık  F.Ü., aldığı uyuşturucu nedeniyle olayla ilgili birşey hatırlamadığını söyledi. Mağdurlar B.H.B. ve B.B., sanıktan şikayetçi olduklarını söyledi.
Mahkeme heyeti, sanığın akli dengesinin yerinde olup olmadığının tespiti için rapor alınmasına, tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

BK(İÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)