SAMSUN'da lise öğrencisi 16 yaşındaki H.G.S. adlı kıza şantaj yaparak cinsel istismarda bulunmaktan tutuklu yargılanan 24 yaşındaki Ümit Biryan, 7.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Olay geçtiğimiz Nisan ayında meydana geldi. Yeni evli Ümit Biryan, iddialara göre lise öğrencisi 16 yaşındaki H.G.S.'yi erkek arkadaşıyla sevişme görüntülerinin elinde olduğunu ileri sürerek buluşmaya çağırdı. Buluşmada genç kızı kandırarak otomobille boş bir alana götüren Biryan, zorla cinsel ilişkiye girdi. Daha sonra da genç kızı, kent merkezine götürüp bıraktı. H.G.S.'nin durumu ailesine anlatması üzerine yakalanan Biryan, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde cinsel istismar ve hürriyetten yoksun bırakma suçlarından yargı önüne çıkan tutuklu sanık, suçlamaları kabul etmedi. Olay tarihinde 2 aylık evli olduğunu söyleyen Ümit Biryan, "Yeni evliyim neden böyle bir şey yapayım. Eşimle boşanma noktasına geldik. Görüştüğümüz ve konuştuğumuz doğrudur. Ama bir şey yapmadım" dedi. Mahkeme sanığa cinsel istismardan 2.5 yıl ve hürriyetten yoksun bırakma suçundan da 5 yıl olmak üzere toplam 7.5 yıl hapis cezası verdi.

İA(MS/AK)