ADANA'da 'uzun namlulu silah var' ihbarı üzerine baskın yaptıkları evde 17 yaşındaki lise öğrencisi M.R.Ö.'ye şiddet uyguladığı gerekçesiyle polisler hakkında soruşturma başlatıldı.
İddiaya göre geçen 5 Aralık'ta Ova Mahallesi'nde oturan 58 yaşındaki Mehmet Lütfü Özgün'e ait evde kalaşnikof tüfek bulunduğu ihbarı üzerine yapılan baskında oğlu M.R.Ö.'nün dışarı çıkartılıp, kelepçelenmek isterken başı sundurmanın direğine çarpılıp, yumruklanmasıı eve daha önce yerleştirilen güvenlik kamerasına yansımış, bu görüntüler medyada yer almıştı.
İddialarla ilgili Adana Emniyet Müdürlüğü, bugün resmi internet sitesinden yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Mahkemeden alınan arama kararı ile Seyhan İlçesi Ova Mahallesi'nde ikamet eden ve daha önce 6136 Sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet, dolandırıcılık, yağma, yaralama, tehdit gibi suçlardan hakkında işlem yapılan İ.Ö. isimli şahsın ikametinde yapılan çalışmada; belirtilen adresin kapısı usulüne uygun biçimde çalınmış, içeride ışığın yandığı görülmüş, kapının açılması için yeteri kadar süre bekledikten sonra kapının ısrarla açılmaması üzerine demir kapı kırılmak sureti ile içeri girilmiş, gerekli güvenlik tedbirleri alındıktan sonra ikamette yapılan aramada; ruhsatsız 2 otomatik av tüfeği, 1 tabanca ile 25 fişek ele geçirildi" denildi.
Açıklamada, polisin şüphelilere uyguladığı şiddetle ilgili olarak ise şöyle denildi:
TASVİP EDİLMEYEN TUTUM VE DAVRANIŞ
"Bazı görevlilerimizin yapılan bu çalışma sırasında tasvip edilmeyen tutum ve davranışları ile ilgili olarak gerekli idari soruşturma başlatılmıştır. Daha önce de kamuoyuna açıkladığımız gibi; Adana'mızın ve Adana halkının güvenliğini sağlamak ve en iyi hizmeti verebilmek için gece gündüz çalışmakta olan Adana Emniyet Müdürlüğü personeli içerisinde görevinde gereken ciddiyeti göstermeyen, duyarsız davranan, suiistimal veya istismarda bulunanlara bu güne kadar müsamaha gösterilmediği gibi bundan sonra da hiçbir şekilde gösterilmeyecektir. Mevcut yasalar ve disiplin mevzuatımız hiçbir ayrım yapmadan herkes hakkında titizlikle uygulanmış ve bundan sonra da uygulanacaktır." BK(OA/AAA)(FOTOĞRAFLI)