DİYARBAKIR'ın Dicle İlçesi'nde kendisini reddeden lise öğrencisi 15 yaşındaki Fatma Atagün'ü 21 bıçak darbesiyle öldüren üniversite öğrencisi 23 yaşındaki Aydın Keleş'e ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verildi.
Olay, Dicle İlçesi'nde geçen 8 Nisan'da meydana geldi. Şükrü Ayna Mesleki Teknik Eğitim Merkezi Lisesi 10'uncu sınıf öğrencisi Fatma Atagün'ü 21 bıçak darbesiyle öldüren Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Tarih bölümü öğrencisi Aydın Keleş'in yargılanmasına Diyarbakır 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmaya, 'Canavarca hisle ve eziyet çektirerek çocuk öldürme' iddiasıyla, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan tutuklu sanık Aydın Keleş ilk kez, öldürülen Fatma Atagün'ün babası Mehmet Atagün, yakınları ve taraf avukatları katıldı. Mahkeme heyeti ilk olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatının davaya katılma istemini kabul etti.
CİNAYETİ ANLATTI
Mahkeme heyeti, daha sonra sanık Aydın Keleş'in savunmasını aldı. Öldürdüğü Fatma Atagün ile daha önceden aralarında bir ilişki olmadığını anlatan Keleş, şöyle konuştu:
"Bir arkadaş sayesinde tanıştık, sonra sevgili olduk. İlişkimiz devam ederken babası onu okuldan almak istedi. Fatma, bunu kabullenemedi. Benimle kaçmayı düşünüyordu. Bir defa okuduğum Ağrı'ya geldi. Daha sonra ben kendisini gönderdim. Babası okuldan almak isteyince Fatma tekrar kaçmak istedi. Kaçtık, ama polise yakalandık. Bunun üzerine Fatma, Dicle İlçesi'ne gönderildi. Bu süre içinde ilişkimiz devam etti. Bir süre sonra telefonlarıma cevap vermemeye başladı. Kendisi de kaçmak istiyordu. Babası kaçarsa annesini öldüreceğini söylüyordu. Olay günü Fatma ile konuşmak için Ağrı'dan geldim. Onun okuduğu okula gidince Fatma'nın bir erkekle konuştuğunu gördüm. Yanlarına gitmedim. Fatma beni görünce yanıma geldi. Kendisiyle konuşmak istediğimi söyledim. İlçede benimle birlikte görünmek istemiyordu. 'Öyle bir yere gidelim ki ilçede adım çıkmasın' dedi. Okulun arka tarafına doğru yürüdük. Olay yerine gittiğimizde Fatma 'artık seni sevmiyorum, senden nefret ediyorum, seni hayatımda istemiyorum' dedi. Kendisini korkutmak için bıçak çıkardım. Fatma bunun üzerine 'Erkeksen vur. Bu ilçenin içinde bana vuracağını mı sanıyorsun? Senden nefret ediyorum' dedi. Bunun üzerine kendimi kaybettim ve Fatma'yı bıçakladım."
Duruşmada söz alan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Remzi Atalay, sanığın çelişkili ve suçtan kurtulmaya yönelik ifadeler verdiğini söyledi. Atagün ailesinin avukatı Vedat Yentürk ise, sanığın suçtan kurtulmaya yönelik bir savunma yaptığını iddia etti.
AĞIRLAŞTIRILMIŞ ÖMÜR BOYU HAPİS CEZASI İSTEDİ
Cumhuriyet Savcısı, soruşturmanın genişletilmesine dair istemi olmadığını bildirirken, dosyaya ilişkin esas hakkındaki görüşünü açıkladı. Savcı, şöyle dedi:
"Olay tarihi olan 8 Nisan 2013 günü sanığın daha önce duygusal birliktelik yaşadığı maktülün artık kendisiyle görüşmesini istememesi üzerine, onu zor kullanarak boş bir araziye götürdüğü ve yanında taşıdığı bıçak ile 21 adet bıçak darbesi vurduğu tespit edilmiştir."
Savcı, 'Canavarca his ve eziyet çektirerek kasten çocuk öldürme' olduğunu belirtirken  Aydın Keleş'e ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verilmesini istedi.
MAHKEME BAŞKANI: GAYET SAĞLIKLI GÖRÜNÜYORSUN
Duruşmada söz hakkı verilen sanık Aydın Keleş, daha önce psikolojik tedavi gördüğünü, bir anlık sinir ile 'darp suçu' işlediğini kaydederek "Buna ilişkin raporum var. Bu olay da aniden oldu, kasıt yoktu. Psikolojik rahatsızlığım ile ilgili sıkıntılarım vardı. Bununla ilgili evrakları mahkemeye sunuyorum" dedi.
Sanığın bazı tedavi evrakları vererek yargılamanın genişletilmesini istemesi üzerine savcı bu istemin reddine karar verilmesini istedi. Mahkeme, bu nedenlerle sanığın psikolojik rahatsızlığına ilişkin araştırma yapılmasını reddederek duruşmaya devam etti. Mahkeme Başkanı, "Gayet sağlıklı görünüyorsun. Sön sözünü söyle. Karar vereceğiz" dedi. Bunun üzerine sanık Aydın Keleş, "Çok pişmanım dedi.
Mahkeme heyeti verdiği kısa aradan sonra sanığa ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verdi. Mahkeme heyeti, sanığın suçtan pişmanlık duyduğu halinin gözlemlenmemesi nedeniyle cezasında indirim yapmadı. Mahkeme, kararın kesinleşmesi halinde sanık Aydın Keleş hakkında 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan da suç duyurusunda bulunulacağını açıkladı.