BURSA'nın Orhangazi İlçesi'nde geçen salı günü evinin önünde ağır yarılı halde bulunduktan sonra kaldırıldığı hastanede kurtarılamayan lise öğrencisi 16 yaşındaki Berke Taştan’ın ölümüyle ilgili başlatılan çok yönlü soruşturma sürdürülüyor. Ön otopsi sonucuna göre, araç çarpması sonucu yaralandığı belirlenen Berke’nin ölümüyle ilgili bölgedeki tüm güvenlik kameraları incelemeye alınırken, onlarca kişinin ifadesine başvuruldu.
Babası bir fabrikada işçi olarak çalışan, her gün 20 dakika uzaklıktaki Yalova'da Şehit Osman Altınkuyu Anadolu Lisesi'ne giden 2'nci sınıf öğrenicisi Berke Taştan, geçen salı akşamı annesinin istediği yiyecekleri almak üzere markete gitti. Berke, bir süre sonra evlerinin hemen önünde komşuları tarafından ağır yaralı halde yerde yatarken bulundu. Taşıdığı poşetler çevreye saçılan Berke'ye ilk müdahale, çağrılan 112 Acil Servis ekipleri tarafından olay yerinde yapıldı. Ambulans ile Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Berke, buradan Bursa Devlet Hastanesi'ne sevk edilmek istendi. Ambulansa konulan Berke Taştan'ın duran kalbi, yeniden getirildiği acil serviste çalıştırıldı. Berke Taştan, doktorların yaptığı tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı.
Geçirdiği iç kanama sonucu ölen Berke Taştan'a çekilen röntgen filmlerinde kol ve bacaklarında kırık ve morluklar tespit edildi. Berke'nin cesedi, kesin ölüm nedenin belirlenmesi için Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Polis, Berke Taştan'ın evinin önünde yaptığı incelemede herhangi suç unsuruna rastlayamadı.
Otomobilin çarpması sonucu yaşamını yitirdiği tahmin edilen Berke Taştan'ın ölümüyle ilgili soruşturma Orhangazi Cumhuriyet Savcılığı'nca sürdürülüyor.
Polis olay sonrasında çevredeki işyerlerinin bütün kamera görüntülerini izledi. Berke Taştan’ın bulunduğu sokağın bağlandığı ana caddeyi gören bir kamera görüntüsünde Berke Taştan elinde market poşeti ile evinin bulunduğu aralığa girerken görülüyor. Berke’nin görüntüsünden 7 dakika sonra ise etrafta koşuşturan insanlar görülüydr. Bir süre sonra ise ambulans geliyor. Bu sırada caddeye giren ya da caddeden ana caddeye çıkış yapan herhangi bir kişi ve araç da bulunmuyor. Polis bu görüntünün haricinde bölgede olası kamera görüntülerini de tek tek incelemeye aldı.
Bursa Adli Tıp Kurumu’nun Berke ile ilgili kapsamlı raporu henüz açıklanmazken, ilk belirlemede, Berke’nin yüksekten düşme ya da darp edilerek öldürülmüş olmasının mümkün olmadığı kaydedildi. Berke’nin ölümü ile ilgili olarak herhangi bir araç çarpması ya da bir aracın üzerinden geçmesi ihtimali üzerinde duruluyor.
Polis ve savcılık olay akşamından bugüne kadar Berke’nin arkadaşlarından ailesine, olay gecesi Berke’ye ilk müdahaleyi yapan sağlık ekiplerinden Berke’yi yaralı halde gören kişilere kadar onlarca kişinin ifadesine başvurdu. Soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğü bildirildi.