ESKİŞEHİR Merkez Gündüzler Beldesi'nde 16 yaşındaki lise öğrencisi Abdulgafur Taştan'ı av tüfeği ile öldürdükten sonra cesedini ormanlık alanda kazdıkları çukura gömdükleri iddia edilen 21 yaşındaki Orhan Ergül ile arkadaşı 17 yaşındaki H.B. adliyeye sevk edildi.
Gündüzler Beldesi'nde oturan ve Eskişehir Yunus Emre İmam Hatip Lisesi 11'inci sınıfta okuyan Abdulgafur Taştan, önceki akşam eve gitmeyince yakınları jandarmaya kayıp başvurusunda bulundu. Jandarma ekipleri yaptığı araştırmada, Taştan'ın en son Değirmenderesi mevkisindeki ormanlık bölgede görüldüğü belirlendi.
Ekipler dün sabah ormanlık alanda yaptıkları araştırmada, yerde kan ve sürünme izlerine rastladı. İzleri takip eden jandarmalar Abdulgafur Taştan'ın cesedini toprağa gömülü halde buldu. Av tüfeğiyle boynundan, göğsünden ve kasıklarından vurularak öldürülen Taştan'ın cesedi otopsi için Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Hastanesi morguna kaldırıldı.
KAN BULAŞAN GİYSİLERİNİ KUYUYA ATMIŞLAR
Jandarma ekipleri olayın şüphelisi olarak beldede bir kahvede garson olarak çalışan Orhan Ergül ile Eskişehir Çırakmıl Eğitim Merkezi öğrencisi H.B.'yi gözaltına aldı. Olayda kullanılan av tüfeği ile içerisinde 500 lira bulunan Abdulgafur Taştan'a ait gasp edilen cüzdan da şüphelilerin sakladıkları yerde bulundu. Şüphelilerin kanlı giysileri ise attıkları  kuyudan çıkartıldı.
Şüphelilerden Orhan Ergül ifadesinde borç para aldığı Abdulgafur Taştan'a borcunu ödemesine rağmen kendisinden paranın faizini istediğini öne sürerek, bu yüzden aralarında tartışma çıktığını ve onu öldürdüğünü söyledi. Diğer şüpheli H.B.'nin olayda kullanılan av tüfeğini kendi evinden getirip Orhan Ergül'e verdiği ve cesedi birlikte gömdükleri belirtildi.
Cinayet şüphelisi Orhan Ergül ile arkadaşı H.B., sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edildi.