ATAŞEHİR'de kendilerine polis süsü vererek öğrencilerin telefonlarını alan 4 kişi yakalandı. Şüpheliler tutuklandı. Polisin elindeki en önemli delil bir güvenlik kamerasına yansıyan görüntüler.. Bu görüntülerde zorbaların, yolda yürüyen öğrencileri durdurduğu, üst araması yaptığı, cep telefonlarını aldıkları ve itiraz etmeye çalışan bir öğrenciye de tokat attıkları görülüyor.
ŞİKAYET ÜZERİNE SORUŞTURMA
Telefonlarının kendilerini polis olarak tanıtan kişilerce zorla alındığını söyleyen öğrencilerin şikayeti üzerine Ataşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı. Polis olayın gerçekleştiği belirtilen yerdeki güvenlik kameralarını inceledi. Yapılan incelemelerde şüphelilerin kullandığı otomobilin plakası tespit edildi. Polis ekipleri Cengiz B.(39), Olgun T.(31), Cemal K.(37) ve Hüdai A. (36) isimli şüphelileri Kadıköy'de yakaladı. Gözaltına alınanlar Ataşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Bürodaki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen zanlılar "polis süsü vermek" ve "yağma" suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Zanlıların hırsızlık ve uyuşturucu gibi 9 ayrı suçtan sabıkası olduğu ortaya çıktı.
SAHTE POLİSLERİN TOKATLI ZORBALIĞI ANI GÜVENLİK KAMERASINDA
3 lise öğrencisinin telefonlarınının zorbalar tarafından alınma anı güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde şüphelilerin bulunduğu otomobil yolda yürüyen öğrencilerin yanına yaklaşıyor. Sahte polisler çocukların üzerini aradıktan sonra telefonlarını alıyor.. Öğrencilerden biri duruma itiraz edince, zorbalardan biri tarafından tokatlanıyor. RA (MK) (FOTOĞRAF)