DENİZLİ’de polisin 2009 yılında yaptığı 'Lincoln' kod adlı operasyon kapsamında gözaltına alınan kişilerin yargılanması sona erdi. İzmir 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi, 21 sanığı 33 yıl 5 ay ile 1 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırdı.
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, 2009 yılında yağma, silahla adam yaralamak, silah kaçakçılığı, zorla senet tahsilatı ve tehdit gibi suçları işleyen örgüte yönelik 'Lincoln' kod adlı operasyon yaptı. Aramalarda 'T.C. Polis' yazılı 4’ü ruhsatlı 10 tabanca, biri M-16 görünümünde 5 av tüfeği, 9 uzun namlulu silah mermisi ile çok sayıda kartuş ve av tüfeği fişeği, polis telsizi, 3 bıçak, 1 biber gazı, 1 sustalı çelik cop, 1 polis kelepçesi, 11 şarjör ve 10 gram kubar esrar el geçirildi. Operasyon kapsamında 21 kişi de gözaltına alındı.
İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanıklara ceza yağdı. Mahkeme örgüt lideri İ.T.’ye (39) 32 yıl 3 ay, yardımcısı müteahhit H.G.’ye (43) de 33 yıl 5 ay hapis cezası verirken, örgüt üyesi olan ve aralarında işadamı C.Ö.’nün de bulunduğu 19 kişiye ise 1 yıl ile 14 yıl arasında değişen hapis cezaları verdi.
KARARIN ARDINDAN KAYBOLDULAR
Tutuksuz yargılanan İ.T. ile H.G.’nin mahkemenin kararını açıklamasının ardından ortadan kayboldukları ve arandıkları öğrenildi.

RÇ(İÖ/AAA)(FOTOĞRAF)

------------
İ.T. (İrfan Tekin)
H.G. (Hakan Güllü)
C.Ö. (Cahit Özdemir)