DİYARBAKIR'ın Lice İlçesi Kıralan Köyü'nde bu sabaha karşı meydana gelen patlamada 1 kadın öldü, 4 kişi yaralandı. İlk anda tüpten kaynaklandığı iddia edilen olayda, savcının yaptığı inceleme sonunda, patlamaya el yapımı patlayıcı hazırlanırken infilak etmesinin neden olduğu belirlendi.
Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde bu sabaha karşı bir patlama meydana geldi. Patlamada, Ayhan Nazlıer ölürken, Ferhat Önkol, Serdar Demirok, Veysi Bilgin ve Mehmet Demirok, yaralandı. 2'sinin durumunun ağır olan yaralılar, askeri helikopterle Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesi'ne sevkedilerek tedavi altına alındı. Diyarbakır Valiliği, konuyla ilgili sabah yaptığı açıklamada şöyle dedi:
"Diyarbakır Lice Devlet Hastanesi'ne 09.06.2014 günü saat 03.00 sıralarında vatandaşlar tarafından Lice İlçesi Kıralan Köyü'ndeki bir tüp patlamasının sebep olduğu beyan edilerek vücutlarında ağır yanıklar bulunan 2'si ağır 4 yaralı getirilmiştir. Yaralılar, askeri helikopter ile Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilmiş olup, tedavileri devam etmektedir. Ayrıca bir grup vatandaş tarafından 04.00 sıralarında söz konusu olay sonucu 1 bayanın hayatını kaybettiği beyan edilerek, Lice Devlet Hastanesi'ne vücudunda ağır yanıklar bulunan 1 bayan cesedi teslim edilmiştir. Konu ile ilgili soruşturma Lice Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılmıştır."
PATLAYICI İNFİLAK ETMİŞ
Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde gece yarısı meydana gelen 1 kişinin ölümü, 4 kişinin de yaralanmasına neden olan patlamayla ilgili Cumhuriyet savcısı olay yerinde inceleme yaptı. İncelemede tüp olarak ifade edilen patlamaya yapılmak istenen patlayıcı maddenin infilak etmesinin neden olduğu belirlendi. Yetkililer, olayla ilgil geniş çaplı soruşturmanın devam ettiğini belirtti.

MT(GG/AAA)