DİYARBAKIR, () - DİYARBAKIR'ın Lice İlçesi'nde bulunan Abalı Jandarma Karakolu'nun üs bölgesine PKK havan atışıyla saldırı düzenledi. Saldırıya karşılık veren askerler, PKK'lıların bulunduğu bölgeyi ateş altına aldı, olayda ölen ve yaralanan olmadı.
Diyarbakır'ın Bingöl yolu üzerinde bulunan Lice İlçesi yakınlarındaki Abalı Jandarma Karakolu'nu koruyan üs bölgesine, bu sabah saatlerinde PKK'lılar tarafından havanla saldırı düzenlendi. 4 havan mermisinin atıldığı saldırıda ölen ve yaralanan olmadı. Üs bölgesindeki görevli askerlerin de uzun namlulu silahlarla, havan mermisinin atıldığı bölgeyi ateş altına aldı. Saldırının ardından Jandarma Özel Harekat timleri bölgede operasyon başlattı.
DİYARBAKIR- BİNGÖL YOLU KAPALI
Bu arada Lice'de dün çıkan olayların ardından Diyarbakır- Bingöl karayolu üzerinde güvenlik güçleri kontrol noktaları kurdu. Karayolu ulaşıma kapalı bulunurken, zaman zaman göstericilerin yoldan geçen araçlara yönelik eylem yapması nedeniyle güvenlik nedeniyle yolun kapatıldığı belirtildi.
Bu arada Genelkurmay Başkanlığı Diyarbakır Lice ile Hani ilçeleri arasında dün Mahsum Korkmaz'ın heykelinin kaldırılmasını protesto eden grubun yol kesip 3 aracı yaktığını açıkladı. Açıklamada, "Terörist heykelinin kaldırılmasını protesto etmek maksadıyla, Diyarbakır Lice-Hani karayolu, Hani Serenköy bölgesinde bölücü terör örgütüne müzahir bir grup tarafından kesilmiş ve yoldan geçmekte olan üç araç yakılmıştır" denildi.