İZMİR’in Buca İlçesi'ndeki bir lastik tamirhanesinde onarım çalışmaları sırasında kullanılan mutfak tüpünden sızan gazın patlamasıyla, işyeri ile çevresindeki evlerde zarar meydana geldi. İşyeri sahibi, 53 yaşındaki Hüseyin Ekmekçi, patlamadan şans eseri hafif yaralı kurtuldu.
Olay, bugün saat 11.30 sıralarında Aydın Hatboyu Caddesi'ndeki 483 numaralı binanın zemin katında meydana geldi. İşyerinde lastik tamiri yapan Hüseyin Ekmekçi, depo olarak kullandığı bölümde yeniden düzenleme yaptıktan sonra dinlenmek üzere dışarı çıktı. Bu sırada lastik onarımı için kullanılan mutfak tüplerinden sızan gaz, henüz belirlenemeyen nedenle büyük gürültüyle patladı. İşyerinin demir kapısı, tren yoluna fırladı. İçerideki lastik ile tüpler de yola saçılırken çok sayıda evin de camları kırıldı. İşyerinin önünde park halinde duran otomobilin de zarar gördüğü olay anında, içeride bulunan ona yakın tüpün patlamaması ise olası bir faciayı önlemiş oldu.
HAFİF YARALI KURTULDU
Patlama sırasında işyerinin yakınında sigara içtiği bildirilen Hüseyin Ekmekçi’nin elinde ve vücudunun çeşitli bölgelerinde küçük çaplı yanıklar oluştu. Olay yerindeki ilk müdahale ardından İzmir Eğitim Hastanesi'ne kaldırılan Hüseyin Ekmekçi’nin sağlık durumunun da iyi olduğu ifade edildi. İşyerinde inceleme yapan itfaiye ekipleri, patlamaya gaz sıkışmasının neden olduğunu tespit etti. Patlamaya tanık olan komşu işyerinde çalışan İzzet Cayır, şöyle dedi:
"İşyerinin önüne geldiğim anda, önce bir gürültü ardından dışarı doğu çıkan, alev ve toz bulutu gördüm. Kendimi hemen yere attım. Şans eseri ölümden kurtuldum. Kimsenin zarar görmemesi büyük şans."
Diğer bir görgü tanığı olan Ercan Kırkpınar ise, patlama anında yoldan geçen kimse ya da bir araç olmasının can kaybını önlediğini söyledi. Polisin patlamasıyla ilgili soruşturmasının devam ettiği bildirildi.