BURSA’da, 4 gün önce 3 köyden yaklaşık 100 süt üreticisine ait 95 bin liralık ürün bedelini çeken kooperatif yöneticilerine banka çıkışı tuzak kurarak soyan biri kadın 8 Kolombiya ve Guatemala uyruklu şüpheli, İstanbul’da çaldıkları parayla yakalandı. Şüphelilerden birinin dikkat çekmemek için Fenerbahçe forması giydiği dikkat çekti. Mahkemeye çıkartılan şüphlilerden 3'ü tutuklandı.
Merkez Osmangazi İlçesi Fevzi Çakmak Caddesi’ndeki bir banka şubesine geçen hafta gelen, Sınırlı Sorumlu Mudanya Çayönü Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Halil Kaya ve Kooperatif İkinci Başkanı Abdullah Öz, Çayönü ile Yörükyenicesi ve Emirleryenicesi Köylerindeki kooperatif üyelerinin ürün bedeli olan 95 bin lirayı çekti.
Kooperatif yöneticilerini takibe alan kimliği belirlenemeyen soyguncular, Kaya ve Öz’ün park ettikleri 16 HA 994 plakalı hafif ticari aracın arka sağ tekerleğini keserek patlattı. Aldıkları para ile bankadan ayrılan Abdullah Öz ve Halil Kaya, Haşim İşcan Caddesi Şehreküstü lambalarında vatandaşların uyarısıyla tekerleğin patlak olduğunu fark edince, lastiği değiştirmek için araçtan indi. Bu sırada Halil Kaya, aracın arkasındaki gübre torbalarını indirirken, çantayı direksiyon yanına bırakan Abdullah Öz arkadaşının yardımına geldi. Bu sırada araçlarının kapısının kapatıldığını fark eden yöneticiler, bir kişinin para dolu çantayı alıp kaçtığını gördü. Hırsızlık şokunu yaşayan Kaya ve Öz’ün yardımına koşan vatandaşlar, durumu 155 Polis İmdat Hattı’na bildirdi.
Olay yerine gelen polis ekipleri, görgü tanıklarının verdiği telsiz anonsu ile tüm birimlere bildirdiği 16 BJ 655 plakalı kiralanan aracı, olay yerine 250 metre uzaklıktaki Doğanbey Mahallesi'nde içersinde boş para çantası ile terk edilmiş olarak buldu.
Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, ‘lastik patlatma’ yöntemiyle 95 bin lirayı çalan biri yabancı uyruklu iki şüphelinin peşine düştü. Güvenlik kameralarının incelenmesi ve terk edilen kiralık araçla ilgili ipuçlarını değerlendiren polis, şüphelilerin İstanbul’da yaşadıklarını tespit etti. İstanbul’da belirlenen iki adrese yapılan baskın sonucu Kolombiyalı Alexandro Gonzalo Grosso Bonilla (43), Jesicca Andrea Calcedo Garzon (20), Armando Ayala Renteria (59), Misael Aguilar Montenegro (46), Luis Abertor Meteus (53), Gor Garcia Colme Nures (53), Josua Elias Agulier (45) ile Guatemalalı Freedy Olivero Gordon Orellana (49) çalınan para ile birlikte yakalandı. Şüphelilerden birinin dikkat çekmemek için Fenerbahçe forması giydiği dikkat çekti. Polis parayı, kooperatif yetkililerine teslim etti.
Yürütülen soruşturma sonucu soygun nasıl gerçekleştirildiğiyle ilgili ayrıntılar elde edildi. İstanbul’a ardından Bursa’ya gelen çete üyelerinden birinin bankaya müşteri olarak girdiği, içeride yaptığı gözlem sonucu yüklü miktarda para çeken kişi veya kişileri geldikleri aracıda öğrenerek dışarıda bekleyen kişiye bildirdikleri, daha sonra aracın lastiğini patlatarak parayı otomobilden aldıkları öğrenildi. 3 ay önce Türkiye’ye gelen şüphelilerin Bursa’da ilk işleri olduğu ifade edildi.
Bursa Emniyet Müdürlüğü’nde sorguları yapıldıktan sonra adliyeye sevk edilen 8 şüphelinin verdikleri ifadelerde suçlamaları kabul etmedikleri ve tekstil ürünleri almak için Bursa’ya geldiklerini iddia ettikleri öğrenildi.
Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden Fredy Oliverio Cordon Orelleana, Misael Aguilar Montenegro, Josue Elias Aguilar tutuklanırken, serbest bırakılan diğer şüphelilerin sınırdışı edilecekleri bildirildi.

FOTOĞRAFLI